ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Ιερά Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών, στον Πολιούχο του Πύργου

  • 10
    Shares

Αυτή την περίοδο όλοι προσευχόμαστε στις δύσκολες και καθοριστικές ημέρες για τους υποψηφίους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, προς τον Φωτοδότη Κύριό μας Ιησού Χριστό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας,  προκειμένου να φωτίσουν την προσπάθεια των διαγωνιζομένων, καθώς επίσης να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία, να ανταποκριθεί επιτυχώς στις απαιτήσεις αυτών των καθοριστικών αυτών εξετάσεων έτσι ώστε, να δικαιωθούν τα ευγενή και υψηλά οράματά τους, για ένα λαμπρό μέλλον.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ένα ακόμη ωραίο επεισόδιο της ζωής τους, το οποίο τους δίνει την ευκαιρία να ελέγξουν τις δυνατότητές τους και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, καταθέτοντας τις γνώσεις τους, για όλα όσα τους ζητηθούν στα διάφορα γνωστικά αντικείμενα που διδαχθήκαν όλα αυτά τα χρόνια στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, έτσι ώστε να πετύχουν αυτό το οποίο αποτελεί στόχο της ζωής τους, ανοίγοντας πλέον νέες προοπτικές.

Την καθιερωμένη Ιερά Παράκληση υπέρ επιτυχίας και αριστεύσεως των διαγωνιζομένων Σπουδαστών και Σπουδαστριών του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, που αρχίζουν τον καλό αλλά και δύσκολο αγώνα των Πανελλαδικών  εξετάσεων την Παρασκευή 7 Ιουνίου, τέλεσε στο κατάμεστο από μαθητές και γονείς, Ιστορικό Παρεκκλήσιο του Πολιούχου του Πύργου Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου, πλαισιούμενος από τον Αιδεσιμότατο π. Χαράλαμπο Αθανασόπουλο.

Συμπροσευχήθηκαν δε ο Γενικός Αρχιερατικός Επιτρόπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Ηλίας Παπαγγελής, καθώς επίσης και οι Αιδεσ. π. Θεόδωρος Χαμάλης, π. Βασίλειος Λαγκαδινός, π. Νικόλαος Κατσηδήμας και π. Αθανάσιος Αγγελόπουλος. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι παρέστη επίσης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα, από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη και τους παρισταμένους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως την οποία έχει ειδικά συγγράψει ο Άρχων Υμνογράφος της Εκκλησίας κ. Χαράλαμπος Μπούσιας, απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης και επίκαιρες εποικοδομητικές παραινέσεις στα παιδιά και τους οικείους τους, που προσήλθαν αθρόα στο Ιερό Παρεκκλήσιο.  Προσέφερε επίσης  ως ευλογία επιστήθιους Σταυρούς, ευχόμενος θάρρος, αισιοδοξία, δύναμη και πίστη στον Τριαδικό Θεό, προκειμένου να πετύχουν τους υψηλούς και ευγενείς στόχους που οραματίζονται με την εισαγωγή τους, στα ανώτερα εκπαιδευτικά  ιδρύματα της Πατρίδας μας.

Π. Νικόλαος Κατσηδήμας.


  • 10
    Shares