ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Ιερατική Σύναξη στο Βούναργο Ηλείας με θέμα: «Εκκλησία και Νέοι»


Ευρισκόμενοι στους πρόποδες του νέου Σωτηρίου έτους 2020, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ενδιαφέρουσα αδελφική Ιερατική Σύναξη, για τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πύργου και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ωλένης, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βουνάργου Ηλείας.

Πριν την Σύναξη τελέσθηκε ως είθισται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου από χορεία Πρεσβυτέρων. Αξιοσημείωτη δε ήταν και η συμπροσευχητική παρουσία των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων του παραπάνω Δημοτικού Διαμερίσματος, ενώ αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους Μαθητές, στις Μαθήτριες αλλά και στους Εκπαιδευτικούς τους.

Μετά από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία δόθηκε μικρή δεξίωση από τον Αιδεσιμότατο Εφημέριο του Ναού π. Παναγιώτη Στεβή και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, σε κατάστημα υγιεινομικού ενδιαφέροντος.

Ακολούθησε η προγραμματισμένη εισήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου με  θέμα: «Εκκλησία και Νέοι», ο οποίος με σαφήνεια, γλαφυρότητα, καθώς επίσης θεολογικά και κοινωνικά εμπεριστατωμένα, ανέπτυξε το φλέγον αυτό θέμα, λέγοντας μεταξύ πολλών άλλων χαρακτηριστικά ότι:

«Εάν θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους μας αληθινά πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και με την παρουσία μας να τους ενισχύουμε για να αντιμετωπίζουν τα τόσα προβλήματα που παρουσιάζονται. Κάθε ημέρα γινόμεθα μάρτυρες τέτοιων πολλών θλιβερών γεγονότων. Διότι ενώ με ενθουσιασμό και διάθεση αγωνιστικότητας ρίχνονται στο στίβο της ζωής οι νέοι όμως πολύ γρήγορα απαγοητεύονται από την έλλειψη αληθινής αγάπης, κατανόησης, γνήσιας κοινωνικότητας και αδελφωσύνης, που εισπράττουν από την Κοινωνία μας. Η μόνη ελπίδα γνήσιας πραγματικής ζωής για τους νέους είναι η Εκκλησία και καταφεύγουν σ΄ αυτήν για να βρουν στήριγμα και λύση στα ποικίλα και δυσεπίλυτα προβλήματά τους. Στην Εκκλησία ο νέος μπορεί να ζήσει την αγάπη, την χαρά, την προσφορά, την κοινονικότητα την συνεργασία. Μπορεί να βρει φίλους αληθινούς. Συγχρόνως έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει σε πλήθος δραστηριοτήτων. Ο Νέος πρέπει να βιώνει την Εκκλησία ως μητρική αγκαλιά, την Ενορία ως Οικογένεια, διότι δια μέσου της Εκκλησίας και του Ιερού Ναού της ενορίας που ανήκει, θα συνδεθεί πρωτίστως με το μυστήριο των μυστηρίων την Θεία Ευχαριστία που αφθαρτίζει, ζωοποιεί και αιωνίζει τον άνθρωπον!».

Μετά την ενδιαφέρουσα αυτή εισήγηση, ακολούθησε γόνιμη εποικοδομητική διαλογική συζήτηση, επί του θέματος. Η επόμενη αδελφική Ιερατική Σύναξη, θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Μαγούλας, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Ζαχαριάδη Καθηγητή Θεολόγο-Συγγραφέα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνος των κατά τόπους εποικοδομητικών αυτών Ιερατικών Συνάξεων, είναι ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Παπαγγελής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ