16.4 C
Pýrgos
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου :Σκέψεις και ευχές για την νέα σχολική χρονιά

spot_img

«ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ… ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ  Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!

Σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου συν Θεώ, αγαπητοί μας Γονείς, Μαθητές, Μαθήτριες και Σεβαστοί μας Εκπαιδευτικοί , με την ευλογία του Θεού, γεμάτη με όνειρα και στόχους για πρόοδο και επιτυχία, αρχίζει ο μόχθος της νέας Σχολικής χρονιάς 2019-2019.

Μετά τις Καλοκαιρινές διακοπές,τα Σχολεία ανοίγουν και πάλι! Σαν άλλα πλοία ποντοπόρα, για μια ακόμη Σχολική χρονιά, η μαθητιώσα νεολαία του Πϋργου αλλά και της Ενορίας μας, ετοιμάζονται και πάλι να διαπλεύσουν τον ωκεανό της γνώσης και της αρετής. Σαν πολύπειροι πλοηγοί, οι εκλεκτοί μας Διδάσκαλοι, Καθηγητές, αλλά και οι καλοί Γονείς και Κηδεμόνες, θα βοηθήσουν και πάλι ουσιαστικά και καθοριστικά, για την κατάκτηση της Παιδείας, επιδιώκοντας το μεγάλο αγαθό για την νέα γενιά, που λέγεται Μόρφωση και Αληθινή Σοφία!

Ο εναρκτήριος Αγιασμός αλλά και η καθημερινή Σχολική Προσευχή στον Τριαδικό Θεό και όχι σε οποιαδήποτε θεότητα… στηρίζει, ενδυναμώνει, εμψυχώνει και ελευθερώνει κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα την μαθητιώσα νεολαία μας, τους δίνει ελπίδα, αισιοδοξία και βεβαιότητα ασφαλείας στην εκπαιδευτική πορεία τους, ενώ παράλληλα τους ενώνει με τον Τριαδικό Θεό και Πατέρα όλων μας. Όποιος δεν θέλει την Προσευχή στα Σχολεία μας, επιζητεί με αυτό τον τρόπο την δημιουργία ανθρώπων αδυνάτων, μετέωρων και ευκολομεταχείριστων στην παραπαίουσα κοινωνία μας σήμερα.

ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Επειδή κάθε αρχή που κάνουμε, καλό είναι να ξεκινάει με την ευλογία του Θεού. Τα Σχολεία καλούν τον Ιερέα της πλησιέστερης Ενορίας, έτσι ώστε με τις ευχές που θα διαβάσει, να αγιαστεί το νερό. Γνωρίζουμε δε ότι το νερό αυτό με τη δύναμη του Θεού δε θα χαλάσει ποτέ. Να και μια ακόμη απόδειξη της ύπαρξης Του!

Όταν λοιπόν ραντίσει ο Ιερέας με το Βασιλικό και το Σταυρό τους καλούς μας εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και μέρος από το Σχολείο, τότε η χάρη του Θεού τους αγιάζει και τους προστατεύει. Το πώς λειτουργεί αυτή η αγιαστική δύναμη, παραμένει μυστήριο. Στον καθένα δρα διαφορετικά, επειδή έτσι κρίνει ο Θεός για το συμφέρον μας. Βέβαια ο Ιερέας ζητά από τον Θεό συγκεκριμένα πράγματα, όπως το να φωτίζει και να προστατεύει τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά.

Αυτή η μέρα όμως μπορεί να αποκτήσει μια άλλη δυναμική αν εμείς την αξιοποιήσουμε κατάλληλα.
1ον Αν προσευχηθούμε μυστικά κι από μέσα μας, να ευλογήσει ο Θεός την νέα Σχολική χρονιά.
2ον Αν προσπαθήσουμε να μην κάνουμε αμαρτίες κατά την διάρκεια της χρονιάς.
3ον Αν επικοινωνούμε συχνά με τον Θεό μέσω της Προσευχής.

Η σχέση μας, με τον Θεό βασίζεται στην ελευθερία. Εκείνος μας αγαπά και περιμένει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή μαζί Του, για να αναπτύξουμε μια όμορφη σχέση μεταξύ Πατέρα και παιδιού. Ας αρπάξουμε λοιπόν αυτήν την ευκαιρία του Σχολικού αγιασμού και σίγουρα δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, απεναντίας… θα κερδίσουμε πολλά!

ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ (2019-2020)

Κύριε Ιησού Χριστέ, εσύ που είσαι η πηγή της σοφίας και της γνώσης. Εσύ, που με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, έκανες τους ψαράδες πάνσοφους αποστόλους και τους έστειλες να κηρύξουν το Ευαγγέλιο, για την σωτηρία του κόσμου. Εσύ, Κύριε, που με το φως Σου, διαλύεις κάθε είδους σκοτάδι, δώσε αυτό το Φώς Σου, να λάμψει και στις καρδιές όλων των διδασκόντων και των μαθητών που σπουδάζουν στο εκπαιδευτήριο αυτό.

Φώτιζέ τους, να αναζητούν την αλήθεια, που είναι μία και έχει πηγή Εσένα. Δώσε Κύριε, σύνεση, να επιθυμούμε να κυβερνάει την ζωή μας το φως Σου, και να ποθούμε, να γεμίζει την ζωή μας. Ευλόγησέ μας, Κύριε όλους, και ιδιαιτέρως αυτά τα παιδιά, που τώρα οικοδομούν τη ζωή τους. Ευλόγησέ τα, να επιτύχουν στην προσπάθειά τους. Αξίωσέ τα, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να είναι χαρά και καύχημα για τους γονείς τους και τους δασκάλους τους. Αξίωσέ τα να προκόψουν, σε πίστη, σε ανθρωπιά, και σε καλωσύνη, με την χάρη Σου και με την ευλογία Σου. ΑΜΗΝ!

Ο Θεός να φωτίζει και να ευλογεί την πορεία κατά το νέο Σχολικό έτος 2019-2020, των Διδασκομένων και των Διδασκόντων, οι οποίοι ευρίσκονται περικυκλωμένοι για μία ακόμη χρονιά μέσα σε ένα καταιγισμό προβλημάτων πνευματικών, ηθικών και οικονομικών, καθώς επίσης και από μία αστάθεια και δυσκολία στον εκπαιδευτικό τομέα.

Ο Κύριος, η Πηγὴ της Σοφίας και της Γνώσεως δια πρεσβειών του προστάτου της Ενορίας μας, Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, να λάμψει στις καρδιές των Διδασκόντων και Διδασκομένων, την επίγνωση της αληθείας Του και το Φως Του, το αΐδιον χαρίζοντάς τους, πνεύμα σοφίας και πνεύμα συνέσεως. ΑΜΗΝ!

Όπως σε όλα τα Σχολεία της πόλης του Πύργου έτσι και στα Σχολεία της Ενορίας μας, θα τελεσθούν οι καθιερωμένοι εναρκτήριοι Αγιασμοί ως εξής:
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 08:30 Π.Μ. ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΓΔΟΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.
ΩΡΑ 09:00 Π.Μ.ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑ 09:30 Π.Μ. ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΥΛΟΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!

ΚΑΛΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΟΝΙΜΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ
ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα