ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ισχυρή παρέμβαση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για τη Κουρούτα


Ζητά να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες ο Δήμος και η Περιφέρεια

Η Δημοτική Αρχή το 2006-2010 και ο Δήμαρχος τότε κ. Γιάννης Λυμπέρης, προχώρησε στο σχεδιασμό και με έργα ουσίας στην αναβάθμιση και αλλαγή εικόνας στην Κουρούτα.

Η Κουρούτα για μια πενταετία περίπου, χαρακτηρίστηκε η «Μύκονος» της Πελοποννήσου, με την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό στο ζενίθ,  αναβαθμίζοντας την περιοχή και προβάλλοντας την παραλία και το Δήμο πανελληνίως.

Μια εποχή, που δυστυχώς, αποτέλεσε μια αναλαμπή κρότου και λάμψης, γιατί στη συνέχεια ήρθε η αδιαφορία και η εγκατάλειψη. Η στήριξη του Δήμου ελλιπής, η έλλειψη οδικού άξονα και η επικινδυνότητα του δρόμου Πατρών – Πύργου, η έλλειψη συνεργασίας Δήμου και επιχειρηματιών, η αδιαφορία για την προστασία της παράκτιας ζώνης και της παραλίας, καθώς και η ποιότητα του νερού οδήγησαν  τελικά σε φθίνουσα πορεία τη κατάσταση στη Κουρούτα, όπου σήμερα έφτασε να εξαιρεθεί η παραλία μας και από τη Γαλάζια Σημαία. Μετρήσεις πάνε και έρχονται, αλλά το αποτέλεσμα οδυνηρό.

Παρακολουθώ με λύπη την εικόνα και τη κατάσταση που σήμερα επικρατεί στη Κουρούτα, την παραλία μας που ήταν το τουριστικό στολίδι  του Δήμου μας,  και δυστυχώς πάλι να εμφανίζονται στο προσκήνιο πολιτικές αντεγκλήσεις για το ποιος φταίει, μεταξύ της νυν δημοτικής αρχής με την προηγούμενη.

Κατ’ αρχήν είναι δεδομένο ότι η ευθύνη για τη κατάσταση στην Κουρούτα, αν θες να είσαι αντικειμενικός παρατηρητής και κριτής, μοιράζεται εξίσου και στη Δημοτική αρχή 2010- 2014 κύριε Λυμπέρη, αλλά και τη 2014-2019 κύριε Χριστοδουλόπουλε. Γιατί από το 2010 – 2014 τι έπραξε η Δημοτική Αρχή για τη στήριξη και προστασία της παράκτιας ζώνης της Κουρούτας; Έφτασε δηλαδή το 2014 για να κατατεθεί μελέτη για της προστασία της παράκτιας ζώνης  και τότε έπεσαν και οι υπογραφές με τον εργολάβο; Δηλαδή είχε εγκριθεί το έργο, είχε ανατεθεί σε εργολάβο και ο νέος Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος  το 2015 σταμάτησε το έργο;

Και πράγματι η Δημοτική Αρχή το 2015 – 2019 δεν έδωσε την προσοχή και τη σημασία που θα έπρεπε κύριε Χριστοδουλόπουλε για να προλάβει τα χειρότερα, που σήμερα δυστυχώς ήρθαν… και το λέω αυτό διότι σίγουρα γνωρίζατε ακόμα και όπως ενημερώνομαι, πως ισχυρίζεστε ότι το έργο δεν είχε εγκριθεί.

Και επίσης πιστεύω και θεωρώ ότι σε τέτοιες καταστάσεις και συμβάντα απαιτείται συναίνεση και ομοψυχία απ’ όλους, για την αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι αντεγκλήσεις, που θεωρώ ότι δεν θα έχουν τέλος , με οδυνηρές, για το Δήμο Ήλιδας και τους Δημότες του, συνέπειες έως τις επόμενες εκλογές του 2023, όπου τα απόνερα θα πρέπει να καθαριστούν άμεσα από την επόμενη δημοτική αρχή, για να έχει μέλλον ο Δήμος και ελπίδα οι πολίτες.

Η Κουρούτα δεν είναι απλά μια παραλία του Δήμου Ήλιδας, είτε της Αμαλιάδας. Είναι σημείο αναφοράς τουριστικού προορισμού για όλη την Ηλεία. Όπου έχω βρεθεί και απ’ όπου να έχω ενημερωθεί, είτε διαβάσει σε τουριστικούς οδηγούς, αναφέρεται πάντοτε ότι η παραλία της Κουρούτας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ηλείας.

Οι παραλήψεις, η αδιαφορία,  οι καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών, καθώς και οι συχνές αντεγκλήσεις αποτελούν πολυτέλεια απέναντι στην ευθύνη που βαραίνει τους αρμόδιους και τη Δημοτική Αρχή.

Καλώ τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη, να αναλάβει δράση και να επαναφέρει τη Κουρούτα και πάλι στη θέση, που απαιτείται και δικαιούται να έχει.

Μέσα από την παρέμβαση μου αυτή, θα ήθελα να εκφράσω ένα μπράβο στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση, για την άρτια και με ζήλο προβολή της περιοχής του, τον Κακόβατο στη Ζαχάρω, όπως παρακολουθώ, αλλά και να τον καλέσω και παρακαλέσω, αλλά και να τον προτρέψω, να επισκεφθεί την Κουρούτα και να συνδράμει στη στήριξη και συνεργασία του με το Δήμο Ήλιδας.

Και όλο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο, διότι η Ηλεία μας έχει απέραντη αμμουδιά, παραλίες υψηλότατου επιπέδου και φυσικού κάλλους,  σημεία αναφοράς τουριστικών προορισμών και η Κουρούτα μας, όπως γνωρίζει, είναι εκ των σημαντικότερων τουριστικών κέντρων του τόπου μας.