ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑ

Κάλεσμα για Αιμοδοσία…

  • 181
    Shares

Θερμή παράκληση   στους εθελοντές αιμοδότες αλλά και σε κάθε υγιή πολίτη ηλικίας 18-65, να προσέλθετε  στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων και να δείξετε έμπρακτα την αλληλεγγύη και την προσφορά σας  στον πάσχοντα συνάνθρωπο, δίνοντας λίγο από το αίμα σας.

Δυστυχώς αυτό το χρονικό διάστημα παρατηρείται σημαντική μείωση αποθεμάτων αίματος σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω πως σε Πανελλαδικό επίπεδο οι αιμοληψίες που γίνονται αυτές τις ημέρες δεν ξεπερνούν τις 8.000 φιάλες την εβδομάδα όταν τους προηγούμενους μήνες είχαμε πάνω από 14.000 μονάδες εβδομαδιαίως

Η πανδημία Κορωνοιού , ο Ιος Δυτικού Νείλου αλλά και το καλοκαίρι είναι κάποιες από τις αιτίες που επηρέασαν την συλλογή αίματος με αποτέλεσμα να υπάρχουν  αρκετές δυσκολίες στην αντιμετώπιση ασθενών που χρήζουν μετάγγιση . Είναι ανάγκη να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους τους πολυμεταγγιζόμενους συμπολίτες μας που καθημερινά αυτό τον καιρό αγωνιούν για το εάν θα υπάρχει διαθέσιμο αίμα γι αυτούς. Ας διαθέσουμε όλοι λίγο απ το χρόνο μας και μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας μιας ανώδυνης και ασφαλούς διαδικασίας, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο, αφού για κάποιους ασθενείς η μετάγγιση αίματος είναι η βασική θεραπεία.

Το αίμα είναι αναντικατάστατο δεν παρασκευάζεται δεν πωλείται. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να εξασφαλιστεί παρά μόνο μέσω της δωρεάς από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τέλος να τονίσω στους εθελοντές αιμοδότες να νοιώθουν ασφαλείς όταν εισέρχονται στις υπηρεσίες αιμοδοσίας αφού τηρούνται αυστηρά όλα τα μετρά προστασίας που προβλέπονται.

Η δική σας προσφορά

Το δικό σας αίμα αποτελεί πηγή δύναμης ,έμπνευσης για να συνεχίσουν να ζουν οι ασθενείς μας!

Ωράριο  λειτουργιάς στη ΝΥΑ Αμαλιάδας  Δευτέρα -Κυριακή 9:00-13:30 και 17:00-19:30

Βιοπαθολόγος-  Επιστημονικά Υπευθυνη Ν.ΥΑ Αμαλιάδας

                                                                                    Σταυροπούλου Γιάννα.


  • 181
    Shares