Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
20 C
Pýrgos

Κάλεσμα για την εθελοντική αιμοδοσία του Σαββάτου στην Αμαλιάδα (βίντεο)

spot_img

Τις «δυνάμεις» τους ενώνουν σε μια εθελοντική αιμοδοσία ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών κυττάρων αίματος «ΔΙΝΩ ΖΩΗ» και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών του E.E.Σ Tοπικού Τμήματος Αμαλιάδας με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας  και με την υποστήριξη του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, από τις 9:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι, στα Γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην Αμαλιάδα, με τους συμμετέχοντες να απευθύνουν κάλεσμα σε όλο τον κόσμο για συμμετοχή, προκειμένου να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε αίμα!

Πρώτος, το μέλος του Συλλόγου «Δίνω Ζωή» κ. Λεωνίδας Ρούμπας είπε:  «Οι ελλείψεις της χώρας μας σε είμαι είναι πολύ μεγάλες εξαιτίας και της πανδημίας του Covid -19. Ο σύλλογος «Δίνω Ζωή» συνδιοργανώνει με το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας και τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Εθελοντική Αιμοδοσία το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας, πλησίον της Πυροσβεστικής, από τις 9:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι, με τη συνδρομή του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και όσους σκέφτονται να αιμοδοτήσουν για πρώτη φορά, καθώς κάθε ασκός αίματος έχει πολύ μεγάλη σημασία. Δίνοντας 5 λεπτά από το χρόνο μας, μπορούμε να σώσουμε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Πάσχοντες με Μεσογειακή Αναιμία μεταγγίζονται με λιγότερο αίμα από αυτό που απαιτείται και όχι και την κατάλληλη στιγμή. Σε προγραμματισμένα χειρουργεία στη χώρα μας υπάρχουν ελλείψεις αίματος. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απλή, ασφαλής και ανώδυνη και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τους εθελοντές αιμοδότες».

Από την πλευρά της, η  Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας του Ερυθρού Σταυρού κα. Ασπασία Σμυρνή πρόσθεσε: «Κάνουμε μια κοινή προσπάθεια με κοινό άξονα, την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη λόγω της έλλειψης αίματος. Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, να έρθουν στα γραφεία μας και να δώσουν αίμα γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Ευελπιστούμε στο καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα».

Τέλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ.  Κώστας Χριπάτσιος είπε: «Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να ενισχύσουμε τις τράπεζες αίματος και τις ανάγκες σε αίμα που δημιουργείται κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και γενικότερα όλο το χρόνο. Επειδή εμπλεκόμαστε και σε τροχαία ατυχήματα και βλέπουμε τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν σε αίμα καθημερινά θεωρούμε καθήκον μας να δίνουμε αίμα. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι πυροσβέστες τακτικοί εθελοντές που δίνουν 3 και 4 φορές το χρόνο αίμα και κάποιοι που δίνουν λιγότερες, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους. Προτείνω σε όλους τους συμπολίτες μας που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς να προσφέρουν το αίμα τους ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες, καθώς είναι ένα αγαθό το οποίο δεν μπορεί να δημιουργηθεί και μόνο με την εθελοντική αιμοδοσία μπορεί να συγκεντρωθεί».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα