ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Κάλεσμα για τον εορτασμό της 46ης επετείου του Πολυτεχνείου

  • 4
    Shares

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ,  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝ

H ΕΕΔΥΕ Νομού Ηλείας χαιρετίζει την 46η  επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τιμώντας τη μνήμη όσων έπεσαν στο πεδίο των αγώνων, όλων όσοι πάλεψαν ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών και όσων βασανίστηκαν κι εξορίστηκαν κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας.

Το σημερινό διακύβευμα είναι η ενίσχυση της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η περιβόητη «ανάπτυξη για όλους», που κάνει λόγο η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μοναδικούς ωφελημένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι το λαό. Τα δισεκατομμύρια ευρώ που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΝΑΤΟκόβονται απότις  δαπάνες σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Η Ελλάδα ολοένα και περισσότερο εμπλέκεται στα  ιμπεριαλιστικά σχέδια, ειδικά μετά από την ανανέωση, επέκταση κι ενίσχυση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας – ΗΠΑ. Η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο. Ο Άραξος προετοιμάστηκε για ενδεχόμενη μεταφορά πυρηνικών όπλων κι ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό από υποδομές που προσφέρονται στους πολεμοκάπηλους για «όποτε χρειαστεί».

Έτσι λοιπόν, το σύνθημα της πύλης του Πολυτεχνείου είναι και σήμερα ζωντανό κι επίκαιρο και εμπνέει παλιούς και νέους αγωνιστές. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι φονιάδες των λαών!  Ο λαός μέσα από την πάλη του μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Με αυτό το φόβο η κυβέρνησηεντείνει την καταστολή. Αυτό αποδεικνύουν τα αντιδραστικά μέτρα ενάντια στο εργατικό κίνημα, οι νέες απαράδεκτες διατάξεις στον ποινικό κώδικα, η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, οι δικαστικές διώξεις κλπ.

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά και καλούμε όλες και όλους στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ηλείας την Κυριακή 17/11/2019 και ώρα 18.00 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνου από την ΕΕΔΥΕ στο μνημείο εθνικής αντίστασης


  • 4
    Shares