25 C
Pýrgos
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Κάνουν έκκληση οι Επισκέπτριες Υγείας του Ν. Ηλείας για προσφορά αίματος

spot_img

Προτεινόμενα

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ….ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Με σημαντικό έργο  και στην εθελοντική αιμοδοσία οι Επισκέπτριες Υγείας του Νομού Ηλείας.

Με σειρά ποικίλων δράσεων και κοινωνικών παρεμβάσεων, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας (ΠΣΕΥ) γιόρτασε και φέτος την Πανελλήνια Ημέρα Επισκέπτη/τριας Υγείας, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018. Υπήρξε δυναμική κινητοποίηση του Πανελληνίου Συλλόγου των Επισκεπτών/τριών Υγείας στην πλατεία Συντάγματος και σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου υλικού.

Ο φετινός εορτασμός είχε θέμα «Ο ρόλος του/της Επισκέπτη/τριας Υγείας στην αιμοδοσία και στην προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών» και αποσκοπεί, αφενός στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και, αφετέρου, στην ανάδειξη του πολύπλευρου και κομβικού ρόλου των Επισκεπτών/τριών Υγείας στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Στο Ν. Ηλείας οι Επισκέπτριες Υγείας, Μαντή Θεοφάνη (Κέντρο Υγείας Γαστούνης),  Κασσάρα Βασιλική ( Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πηνειού) Γάλλιου Αθανασία και Αργυρού Νίκη (Νοσοκομείο Αμαλιάδας), σε συνεργασία με τους διοικητές του Γενικού Νοσοκομείο Πύργου κ Διαμαντόπουλο Κωνσταντίνο( Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου )& κ. Λέντζα Ιωάννη (Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας)  τις Διευθύντριες αιμοδοσίας Πύργου κ. Πανέτα Κωνσταντίνα και Ζαχαριουδάκη Έλσα και τη Διευθύντρια αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κ. Σταυροπούλου Ιωάννα , καθώς και με όλο το προσωπικό των αντίστοιχων τμημάτων της αιμοδοσίας στηρίζουν, διοργανώνουν και υλοποιούν δράσεις (επιστημονικές εκδηλώσεις, εθελοντικές αιμοδοσίες, προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού) σε συνεργασία με διάφορους φορείς του νομού Ηλείας, παροτρύνοντάς τους να υιοθετήσουν τέτοιου είδους δράσεις στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται.

Οι Επισκέπτες Υγείας είναι οι Επαγγελματίες Υγείας που θεμελιώνουν την αιμοδοτική συνείδηση. Κύριο μέλημά τους αποτελεί η ενημέρωση, η παρότρυνση, η φροντίδα του αιμοδότη πριν, κατά και μετά την αιμοληψία. Το σημαντικό έργο που προσφέρουν στην προσέλκυση αφορά κατά κύριο λόγο τη συστηματική διαπροσωπική επικοινωνία με τους αιμοδότες, την αναγνώριση της ανάγκης για υπεύθυνη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση προς αυτήν την κατεύθυνση, τη διατήρηση και αύξηση της ασφαλούς δεξαμενής εθελοντών αιμοδοτών, τη μεταστροφή των περιστασιακών αιμοδοτών του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος ασθενών σε συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες

Ως υπεύθυνοι προσέλκυσης, οι Επισκέπτες-τριες Υγείας, είναι οι καθ’ύλην αρμόδιοι Επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι, διαθέτοντας γνώσεις και επικοινωνιακές δεξιότητες, μπορούν να βοηθήσουν τους/τις αιμοδότες/τριες να νιώσουν άνετα, να ξεπεράσουν τους φόβους και τις αναστολές τους για την αιμοδοσία και να μεταλαμπαδεύσουν, σε απλή και κατανοητή γλώσσα, τα οφέλη για τους ίδιους, τους οικείους τους και την ευρύτερη κοινότητα/κοινωνία.

Τέλος, είναι οι Επαγγελματίες Υγείας που μπορούν να μεταστρέψουν την προσωρινή απόρριψη του εθελοντή αιμοδότη σε συνέργεια, για τη στήριξη και την προώθηση της ιδέας του «προσφέρειν»

Ευχαριστούμε τους Διοικητές & το προσωπικό της αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας (Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου & Αμαλιάδας) για την άψογη συνεργασία, που στηρίζει τις προσπάθειές μας και ευελπιστούμε στη δυναμικότερη ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για προσφορά αίματος.

Ευχόμαστε αυτή η βαθιά ανθρώπινη πράξη, των ευαισθητοποιημένων εθελοντών αιμοδοτών, να βρει πολλούς μιμητές και να ενθαρρύνει κι άλλους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους».

Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσοι πρόσφεραν απλόχερα αυτό που για εκείνους είναι δεδομένο, αλλά για κάποιους άλλους είναι σανίδα σωτηρίας.

Με θετική διάθεση χαράς, προσφοράς και αγάπης καλούμε τους συμπολίτες μας να προσέλθουν στα τμήματα αιμοδοσιών των νοσοκομείων του νομού μας και να προσφέρουν, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, αίμα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Καλούμε κι εσάς να γίνετε μέλος της ομάδας του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών.

Επισκέπτριες Υγείας του Ν. Ηλείας

 

Μαντή Φανή Επισκέπτρια Υγείας Κέντρου Υγείας Γαστούνης – Αναπληρώτρια Γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας

Γάλλιου Αθανασία – Επισκέπτρια Υγείας Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας

Αργυρού Νίκη – Επισκέπτρια Υγείας Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας

Κασσάρα Βασιλική – Επισκέπτρια Υγείας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πηνειού.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα