ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάρδαρης: «Μήπως ήθελαν να κάνει ο Αίας τριήμερο διακοπών στην Κεφαλονιά;»


Ο Αίας Γαστούνης ήταν η ομάδα από την οποία ξεκίνησε η αναβολή της προσεχούς αγωνιστικής. Ασχέτως αν η ΕΠΟ είχε προβεί σε ένα λάθος, το οποίο έστω και καθυστερημένα το αντιλήφθηκε και το οποίο θα περιγράψουμε παρακάτω, το βέβαιο είναι ότι η ηλειακή ομάδα δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν για τις ενέργειες που έκανε από σήμερα το πρωί, αλλά πολύ δε περισσότερο, δεν μπορεί και κανείς να τον κατηγορήσει ότι παίζει άλλου είδους παιχνίδια.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ΕΠΟ, σε μια μάλλον βιαστική κίνηση, όρισε την προτελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος για την προσεχή Τετάρτη. Και λέμε βιαστική κίνηση, καθώς αφενός δεν εξυπηρετούσε σε τίποτα, καθώς δεν θα μπορούσε αυτή η αγωνιστική να παιχτεί ολοκληρωμένη, λόγω της καραντίνας της Θύελλας, αφετέρου δεν είχαν γίνει τα εξ’ αναβολής παιχνίδια, οπότε ετίθετο και θέμα αξιοπιστίας. Θα ήταν προτιμότερο θα χαθεί μια Τετάρτη, αλλά την επόμενη βδομάδα να παιχτούν τα εξ’ αναβολής και να πάμε στις δυο τελευταίες αγωνιστικές χωρίς εκκρεμότητες. Είτε με τη μια εκδοχή, είτε με την άλλη, το Πρωτάθλημα θα ολοκληρωνόταν στις 23 Ιουνίου. Νωρίτερα δεν γινόταν.

 

Κάρδαρης: «Δεν ζητήσαμε αναβολή, ζητήσαμε αλλαγή ώρας»

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Αίαντα Γαστούνης Λάμπης Κάρδαρης ξεδιάλυνε το τοπίο αναφορικά με την αναβολή, αλλά και με τις ενέργειες που έκανε αυτός από σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι θέσαμε θέμα απεργίας και προβλήματος στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις. Πρόβλημα το οποίο θα υπήρχε την Πέμπτη, δεν ξέρω αν ίσως και την Παρασκευή. Δεν ζητήσαμε ωστόσο από την ΕΠΟ αναβολή της αγωνιστικής. Εκείνο το οποίο ζητήσαμε, ήταν να παίξουμε νωρίτερα. Να παίζαμε στις 3:30μ.μ., έτσι ώστε να προλαβαίναμε να γυρίσουμε. Δεχόμασταν ακόμα και αυτό. Να γνωρίζουν δηλαδή οι άλλοι όταν θα έπαιζαν το δικό μας αποτέλεσμα. Δεν έγινε δεκτό από την ΕΠΟ το αίτημά μας και αποφασίστηκε να αναβληθεί ολόκληρη η αγωνιστική. Ο Αίας δεν φέρει καμία ευθύνη, ούτε μπαίνει σε «παιχνίδια». Τα πράγματα ήταν απλά. Δεν μπορούσε η ομάδα να βγει ζητιανιά για να πληρώσει τη διαμονή της αποστολής περισσότερο από ένα βράδυ. Επίσης θα έπρεπε να πληρωθούν και τα μεροκάματα των ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι εργαζόμενοι. Μήπως θα ήθελαν να κάνει ο Αίας τριήμερες διακοπές στην Κεφαλονιά τώρα που έχει αρχίσει και η θερινή σεζόν; Δεν γίνονταν αυτά τα πράγματα. Το αίτημά μας ήταν απολύτως δίκαιο και στοιχειοθετημένο».