27.8 C
Pýrgos
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Καβακάς: «Όταν είσαι ικανός, δεν φοβάσαι τίποτα…»(vid)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός του Αστέρα Αμαλιάδας έκανε ο Τίμος Καβακάς, ο οποίος παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο Καβακάς, σε μια αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στον ερχομό του και τους στόχους που έχει η ομάδα και είναι πολύ μεγάλοι, οι οποίοι φτάνουν ακόμα και μέχρι την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ.

«Η επιλογή στο πρόσωπό μου έγινε ακριβώς για τον λόγο που είπατε, να μπορέσω να πραγματοποιήσω τις φιλοδοξίες του προέδρου μας και τα όνειρα που έχει θέσει για την επόμενη τριετία. Να πω ότι σέβομαι και εκτιμώ τον προκάτοχό μου και για τη δουλειά την οποία έγινε, αλλά και για την ομάδα που μου έχει παραδώσει. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, το δικό του τρόπο σκέψης. Είναι αδύνατον και αφύσικο να έχουν όλοι τον ίδιο τρόπο σκέψης. Στόχος μου είναι από την πρώτη μέρα να περάσω τη δική μου φιλοσοφία και τον τρόπο που θέλω να αγωνίζονται οι δικές μου οι ομάδες. Αυτό όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται χρόνο, μπορεί να είναι κουραστικό να το λέμε συνέχεια, αλλά είναι η πραγματικότητα. Όταν είσαι μια νέα ομάδα χρειάζεσαι χρόνο γιατί δεν είσαι μάγος να περάσεις αυτά που θέλεις να περάσεις. Νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για μένα να περάσω πράγματα, επειδή υπάρχουν παίκτες με εμπειρία. Πρέπει όμως να βιαστούμε, το Πρωτάθλημα ξεκινάει στις 24 Σεπτεμβρίου. Εμείς αυτή την ημερομηνία έχουμε σαν βάση μας».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, ο Τίμος Καβακάς ανέφερε:

«Με τον ερχομό του προέδρου μας στο τέλος της εβδομάδας και μετά από μια αξιολόγηση του υλικού που θα γίνει, θα κάνουμε μια συζήτηση και θα αποφασίσουμε, ώστε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αυτή την εντολή έχω πάει από τον πρόεδρο της ομάδας».

Για το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ανέφερε:

«Θα έλεγα ότι η Γ΄ Εθνική , θα είναι ένα δύσκολο Πρωτάθλημα, όσες ομάδες και να είναι. Και πόσο μάλλον έτσι που έχει γίνει φέτος, όπου θα παίξουν μπαράζ οι πρώτοι μεταξύ τους και δεν θα υπάρχει μεγάλος αριθμός παιχνιδιών, χωρίς να ξέρουμε τον όμιλό μας. Πρέπει να πείσω τους ποδοσφαιριστές μου, οι οποίοι έρχονται από μεγαλύτερες κατηγορίες, ότι το ποδόσφαιρο που παίζεται στη Γ΄ Εθνική είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που παίζεται στη Β΄ Εθνική, αλλά και στη Σούπερ Λιγκ. Θα είναι ένα κρίσιμο κομμάτι αυτό στη δουλειά μας. Η προσαρμογή των παικτών».

Για το γεγονός ότι οι αντίπαλοι αντιμετωπίζουν τον Αστέρα σαν το πρώτο φαβορί, με πιο πρόσφατες τις δηλώσεις του προέδρου του Αστέρα Βλαχιώτη κ.Μανιατάκου, ο Τίμος Καβακάς είπε:

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα το τονίζω. Νομίζω όμως ότι είμαστε ικανοί και όταν κάποιος είναι ικανός, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όσον για εκείνους που μας χρίζουν πρώτο φαβορί, δεν θα πέσω στην παγίδα να πω μεγάλα λόγια. Τον χαρακτηρισμό αυτό τους τον αντιστρέφουμε. Θα δούμε στο τέλος τι θα κάνουμε. Το μότο μας θα είναι λίγα λόγια, πολλή δουλειά, ταπεινά και να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες ανάμεσα στις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Θα ήταν λάθος να πούμε από τώρα ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν. Οι μισές θα πέφτουν και οι μισές θα παλεύουν για τον τίτλο. Θα είναι δύσκολο Πρωτάθλημα. Η κάθε ομάδα θα παλεύει για την επιβίωσή της. Εμείς θα θέσουμε ως στόχο η ομάδα να γίνεται καλύτερη και να παρουσιάσουμε ένα σύνολο που θα χαίρεται ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να το παρακολουθεί».

Αναφορικά με τον χρόνο που θα έχει στη διάθεσή του για να ετοιμαστεί η ομάδα, ο Τίμος Καβακάς ανέφερε:

«Εάν έλεγα ότι η ομάδα στις 24/9 θα είναι έτοιμη, ασφαλώς θα έλεγα ψέματα. Η ομάδα δεν θα είναι έτοιμη στο ποσοστό που θα ήθελα εγώ. Εδώ βλέπουμε ομάδες που ξεκινούν ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και είναι ανέτοιμες. Όμως αυτό δεν θα αποτελέσει σε καμία περίπτωση δικαιολογία για μας. Δεν θέλουμε δικαιολογίες. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στις 24/9 να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Εννοείται ότι η δική μας προετοιμασία δεν τελειώνει στις 24/9. Τότε μάλλον  ξεκινάει καλύτερα, γιατί θα γνωρίζουμε με ποιον παίζουμε, θα τον μελετάμε, θα προετοιμαζόμαστε. Θα έχουμε να κάνουμε με έναν ορατό αντίπαλο, διότι αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε με ποιες ομάδες θα παίξουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως στόχος δικός μας είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου δεν θα προσαρμοζόμαστε εμείς στα –θέλω- των αντιπάλων, αλλά ο αντίπαλος θα προετοιμάζεται στα-θέλω- τα δικά μας».

Κλείνοντας ο Τίμος Καβακάς, έκανε αναφορά και στον Θανάση Παπαγεωργίου, υπογραμμίζοντας: «Πρώτη φορά στην καριέρα μου συναντώ παράγοντα ο οποίος να μου λέει ότι -θα έχω ό,τι θέλω. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θέλω επίσης να εκφράσω τη βεβαιότητά μου ότι ο κόσμος θα είναι κοντά στην ομάδα και στην προσπάθειά της. Ήδη στις λίγες μέρες που βρίσκομαι στην Αμαλιάδα έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Βλέπω τον κόσμο να ρωτάει διαρκώς για την ομάδα, να είναι κοντά της και να περιμένει να έρθει η ώρα να πάει στο γήπεδο».

 Σε λίγο βίντεο απόσπασμα των δηλώσεων του Τίμου Καβακά !

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα