ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καθήλωσαν τους θεατές οι μεσαιωνικές νύχτες στο Κάστρο Χλεμούτσι – Στα  πλαίσια του 7ου  Διεθνές Φεστιβάλ του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης


«Το Μυστικό τραγούδι του Κάστρου» που ήταν ενταγμένο στην θεματική ενότητα μεσαιωνικές νύχτες κάστρου, καθήλωσε τους πολυάριθμους θεατές το Σάββατο το βράδυ   στο Κάστρο Χλεμούτσι.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, υπό τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βούκανο.

Οι επισκέπτες του μνημείου και οι τουρίστες από την ώρα έναρξης της εκδήλωσης μέχρι και το τέλος της συναυλίας, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα μεσαιωνικό χωριό ξεπρόβαλε μπροστά τους , με τις αφηγήσεις και  την ιστορία του κάστρου να κυριαρχούν σε όλα τα σημεία του!

Οι  τοξοβόλοι  της ΑΕΛ έδειχναν στα παιδιά πως να ρίχνουν τα βέλη τους, ενώ σε άλλη γωνιά οι ιππότες με τις σπαθασκίες εντυπωσίαζαν με την τέχνη τους.

Ο καλλιτέχνης Christo Defrim Hasa με τα σκηνικά του σε έβαζε να περιηγηθείς σε μια άλλη εποχή. Κάπου αλλού μια οθόνη πρόβαλε τα τρία παραμύθια του Κάστρου και τα παιδιά ντυμένα με φορεσιές εποχής φωτογραφίζονταν με τον καθιστό Ιππότη, τον παραμυθένιο πρίγκιπα και την πανέμορφη βασιλοπούλα.

Πριν την παράσταση ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, καλωσόρισε τον κόσμο, ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Ανδρέα Χαμουζα και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ και η παράσταση ξεκίνησε.

Το «Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου» και οι Μεσαιωνικές Νύχτες είναι ο νέος θεσμός που θα αγκαλιάσουν μικροί και μεγάλοι αυτό το καλοκαίρι, καθώς η παράσταση θα επαναληφθεί 28 Ιουλίου, στις 4 Αυγούστου και στις 30 Αυγούστου.