ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Καθήλωσε» τους θεατές το 3ο  Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας


Σημαντική επιτυχία παρουσίασε το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Ιουλίου,  το 3ο  Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας στο θέατρο Δάσους Δρούβα,  που διοργάνωσε η Μικτή χορωδία Πύργου με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

                                                                       Στο Φεστριβάλ συμμετείχαν  8 χορωδίες που ήταν, η Μικτή Χορωδία Πύργου, η Μικτή χορωδία Ιτέας»Θάμυρις», η Μικτή Χορωδία «Αρμονία» Αταλάντης, η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος» η χορωδία Διμηνιού «Αναγέννηση»,  η χορωδία Φιλαρμονία Ξυλοκάσροου, η Μικτή χορωδία «Πανόραμα» Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και  η Chorale Nouvelle Harmonie de Saint Pierre από  την  Αόστα της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα  παρουσίασε η Γκόλφυ Γαβριλιάδη και άρχισε με τη Μικτή Χορωδία Πύργου και έκλεισε με την  Ιταλική Χορωδία (Nouvelle Harmony de Saint Pierre(Aosta).    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης, κ.Γιώργος  Γεωργιόπουλος , ο αναπληρωτής περιφερειάρχης σε θέματα πολιτισμού αθλητισμού και εθελοντισμού κ. Δμήτρης Κωσταριάς ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Δεββές ο Ηλείος  συνθέτης κ Ηλίας Ανδριόπουλος, ο γραμματέας της Στέγης Χορωδιών και πρόεδρος του Ελληνικού Ωδείου Πύργου κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Σωτήρης Γεωργόπουλος και παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες στις χορωδίες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.   Ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Θοδωρής Παναγόπουλος  μίλησε για την πορεία της χορωδίας από την ίδρυσή της το 2000 σαν Δημοτική μέχρι σήμερα, που είναι σωματείο αυτοδιοικούμενο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ευχαρίστησε όλους τους χορωδούς που πήραν μέρος στο φετινό φεστιβάλ.

Όλες οι χορωδίες  που φιλοξενήθηκαν  επισκέφτηκαν το  Αρχαιολογικό Μουσείο  και τον  Αρχαιολογικό  Χώρο  στην Ολυμπία, ενώ η Χορωδία Θεσσαλονίκης  η οποία παρέμεινε 5 μέρες στην Ηλεία επισκέφτηκε και το αρχαιολογικό μουσείο του Πύργου  και τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου  την Κυριακή μετά τη  θεία λειτουργία και έψαλλαν    «Τη  Υπερμάχω» καθώς και το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.   Όλοι οι χορωδοί που συμμετείχαν  στο φεστιβάλ ευχαρίστησαν  τους διοργανωτές για τη ζεστή  φιλοξενία και έφυγαν από την Ηλεία  γεμάτοι μελωδικούς ήχους και μαγευτικές  εικόνες.