ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Καθαιρείται ο Λυμπέρης από επικεφαλής στην ΚΕΔΕ – Τον πήραν χαμπάρι και αυτοί !


Καθαιρείται ο Λυμπέρης από επικεφαλής της « πράσινης» παράταξης στην ΚΕΔΕ

Σε αλλαγή του επικεφαλής της προχωρά η παράταξη « Αυτοδιοικητικό Κίνημα» , στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Η πάλαι ποτέ ισχυρή παράταξη έχει καταστεί σήμερα « σκιά» του παρελθόντος μετά την αποχώρηση τις τελευταίες τετραετίες των ηγετικών στελεχών της , όπως των πρώην δημάρχων Καλλιθέας και Αμφιλοχίας, Κώστα Ασκούνη και Απόστολο Κοιμήση αλλά και τη μη παρουσία τώρα στο ΔΣ της ΚΕΔΕ άλλων εξίσου σημαντικότατων αυτοδιοικητικών της , του νυν δημάρχου Νεάπολης-Συκεών , Σίμου Δανιηλίδη ή του πρώην δημάρχου Ηρακλείου , Γιάννη Κουράκη , .
Παρότι εξακολουθεί και είναι η δεύτερη δύναμη στην Αυτοδιοίκηση , με διαφορά από τις άλλες που την ακολουθούν , στους 15 μήνες που ήταν επικεφαλής της, ο δήμαρχος Ήλιδας , Γιάννης Λυμπέρης, … «δεν υπάρχει».
Χαρακτηριστικότατο είναι το γεγονός , ότι ενώ έχουν συμβεί τόσα , ακόμη και νέος εκλογικός νόμος , δεν εξέδωσε ποτέ , ούτε καν …μια ανακοίνωση!
Η ισχυρή παρουσία , με θέσεις και απόψεις , που τα προηγούμενα χρόνια την έκαναν να δεσπόζει στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ακόμη και όταν εκλογικά ήταν δεύτερη έχει ουσιαστικά απεμποληθεί επί ηγεσίας Λυμπέρη.

Δημόσια τον …αποκήρυσσαν
Στους 15 μήνες που είναι επικεφαλής ο κ. Λυμπέρης, το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ , έδινε την εντύπωση της «ουράς» της «γαλάζιας» διοίησης της ΚΕΔΕ.Αντίθετα μ΄ότι συνέβαινε τις προηγούμενες τετραετίες.
Με τον ίδιο τον κ. Λυμπέρη, πολλές φορές , δημόσια να εκφράζει την ευαρέσκεια του ακόμη και για κυβερνητικές πολιτικές που το ίδιο το ΚΙΝΑΛ την ίδια στιγμή κατάγγειλε. Επίσης να συμπλέει σχεδόν σ΄όλα με την ηγεσία της ΚΕΔΕ.
Εξαναγκάζοντας έτσι, άλλα στελέχη της ίδιας της παράταξης και δημόσια , σε συνεδριάσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ, να τον …αποδοκιμάζουν και να δηλώνουν ότι δεν τους εκφράζει η στάση και άποψη που εξέφρασε σε διάφορα σημαντικά θέματα.

Την προηγούμενη τετραετία

Ακόμη και την περίοδο 2014-2019 , που την ηγεσία της ΚΕΔΕ , είχε αναλάβει η « γαλάζια» παράταξη, με τον Γιώργο Πατούλη , επικεφαλής της και πρόεδρο του θεσμικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης , το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και ο τότε επικεφαλής του , κ. Κοιμήσης αλλά και τα στελέχη του κκ Δανιηλίδης , Τσιαντής ( τότε δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα) ,Τσιάμης ( δημοτικός σύμβουλος Ορχομενού) διαμόρφωναν καθοριστικά την πολιτική της. Μέχρι και την ίδια την « ατζέντα» της αυτοδιοίκησης.Κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις την « γαλάζια» πλειοψηφία να δείχνει « ουρά» τους.

Η αντικατάσταση
Το ποτήρι ωστόσο «ξεχείλισε» και την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε ευρεία πανελλαδική σύσκεψη της παράταξης –μέσω τηλεδιάσκεψης- όπου αποφασίστηκε η αντικατάσταση του κ. Λυμπέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην τηλεδιάσκεψη αυτή , ασκήθηκε απ΄ όλους όσους τοποθετήθηκαν δριμύτατη κριτική και απαιτήθηκε η παραίτηση του, που ήταν τελικά και η …ομόφωνη απόφαση που ελήφθη.
Ο νέος επικεφαλής αναμένεται να ανακοινωθεί σε νέα συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης που θα έχουν , εντός των επόμενων ημερών .

news-ta.gr