ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

Καθαρισμός από την Γέφυρα Αλφειού έως την ανατ. είσοδο του Πύργου

  • 5
    Shares

Τις εργασίες καθαρισμού που εκτελούνται με εντολή του, στην Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας, από το ύψος της γέφυρας του Αλφειού ποταμού έως τα όρια του αστικού ιστού, επέβλεψε σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Πρόκειται για εργασίες επιβεβλημένες, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα παρέμενε ακαθάριστο για αρκετά χρόνια, με συνέπεια να παρουσιάζει αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας. Λόγω της πυκνής άγριας βλάστησης, είχε περιοριστεί σημαντικά η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς, τόσο για εκείνους που κινούνταν επί της Εθνικής Οδού, όσο και για τους εισερχόμενους σε αυτή, από τις εξόδους (κάθετους δρόμους) που οδηγούν σε οικισμούς και επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιοχή. Παράλληλα, είχε μειωθεί το πλάτος του βοηθητικού τμήματος της οδού, το οποίο χρησιμοποιείται από πολίτες, μεταξύ των οποίων και δεκάδες μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου, που καθημερινά μετέβαιναν ή επέστρεφαν από το σχολείο τους.

Οι εργασίες, που άρχισαν χθες Δευτέρα 5 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας, εκτελούνται με μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας, ο Διευθυντής της οποίας, Μιχάλης Καλογερόπουλος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο για όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται, εκατέρωθεν της Ε.Ο και στους αποστραγγιστικούς αύλακες – που είχαν καλυφθεί από πυκνή βλάστηση – σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τη μορφολογία του εδάφους.


  • 5
    Shares