ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και βέβαια δεν υποβιβάζονται-Το Πρωταπριλιάτικο ψέμα μας


Και βέβαια δεν υποβιβάζονται οι ομάδες της Α1 κατηγορίας της Ηλείας οι οποίες δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.. Το χθεσινό δημοσίευμα ήταν το παραδοσιακό Πρωταπριλιάτικο ψέμα μας για φέτος.

Η αλήθεια αναφορικά με το Μητρώο και τη νομοθεσία γύρω από αυτό, είναι ότι ουδέποτε ο Νόμος έθεσε θέμα συμμετοχής στις κατηγορίες των ομάδων αυτών, έστω και αν σημειώθηκαν σε διάφορες Ομοσπονδίες αρκετά παρατράγουδα, αναβάλλοντας έως και αγώνες (Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης), περιμένοντας να ψηφιστεί ο Νόμος που προετοίμαζε ο Λευτέρης Αυγενάκης (αυτό σίγουρα έμοιαζε με Πρωταπριλιάτικο).

Ο Νόμος Αυγενάκη, διαχωρίζει σαφώς την ύπαρξή του από την αγωνιστική παρουσία και την αυτόνομη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών σε τέτοια θέματα. Η ύπαρξη στο Μητρώο είναι προύπόθεση μόνο σε θέματα θεσμικής εκπροσώπησης, όπως η ψήφος σε Γενικές Συνελεύσεις Ενώσεων και Ομοσπονδιών.

Βεβαίως, τα σωματεία τα οποία δεν θα μπορέσουν να εγγραφούν στο Μητρώο, τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν δημόσια γήπεδα και αθλητικά κέντρα, είτε κρατικά είτε δημοτικά. Και αυτό δεν είναι… Πρωταπριλιάτικο!