Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
18 C
Pýrgos

Και με τη “βούλα”: Αντικανονικός ο αποκλεισμός σωματείων από τη Γ.Σ. της ΕΠΣΗ

spot_img

Αποκλείστηξκαν από τις εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας πριν από ένα χρόνο. Έχουν αποκλειστεί από τις Γενικές Συνελεύσεις τον τελευταίο καιρό. Η συντριπτική πλειοψηφία των ηλειακών σωματείων, αλλά και όλων των σωματείων της υπόλοιπης Ελλάδας, αποκλείονται αντικανονικά από τις διαδικασίες. 

Η χθεσινή απόφαση του ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, να δικαιώσει δυο σωματεία της ΕΠΣ Ηρακλείου, κατά της τοπικής ΕΠΣ, δημιουργεί ένα “δεδικασμένο”. Το ζήτημα από δω και στο εξής, είναι ότι έχουμε μια απόφαση, η οποία δεν ξέρουμε κατά πόσο στην Ελλάδα μπορεί να εφαρμοστεί. Διότι η απόφαση αυτή, δεν είναι κατά του “Νόμου Αυγενάκη”, είναι κατά της “εφαρμογής του, αντίθετα με τις καταστατικές προβλέψεις της ΕΠΟ”. Με άλλα λόγια, με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν έχει συνταγματικό δικαστήριο, όπως άλλες χώρες, το οποίο να μπορεί να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ενός Νόμου, μπαίνουμε σε μια πρωτοφανή και περίεργη κατάσταση, από την οποία κανένας δεν γνωρίζει αν θα μπορέσουμε να βγούμε. Διότι αν οποιαδήποτε ΕΠΣ, δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτη, την ίδια ώρα, που αν δεν εφαρμόσει τις διατάξεις του Νόμου, θα κηρυθεί για τα πολιτικά δικαστήρια της χώρας επίσης έκπτωτη. Με άλλα λόγια, ισχύει η παροιμία που λέει “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”. Καθισταται πλέον πασιφανές, ότι η άριστη νομική κατάρτιση του εν δυνάμει Προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος από την 1η Ιουνίου αναλαμβάνει την ηγεσία της Ομοσπονδίας, θα είναι πιο χρήσιμη από ποτέ, να μπορέσει να αναζητήσει όλες τις εφικτές λύσεις εκείνες, οι οποίες θα επαναφέρουν στην κανονικότητα και την ομαλότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα