Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
20 C
Pýrgos

«Καλά νέα» για τον δήμο Ήλιδας από την βουλευτή Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

spot_img

«Καλά νέα» για τον δήμο Ήλιδας από την βουλευτή Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Σημαντικές ενέργειες, πρωτοβουλίες  και παρεμβάσεις της που θα αλλάξουν το αναπτυξιακό «πρόσωπο» του δήμου Ήλιδας ανακοίνωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου κατά τη διάρκεια συνάντησης με φίλους τους, το βράδυ της Δευτέρας, στο κατάστημα «Central», στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας.

Η κα Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την προσπάθεια ένταξης του δήμου Ήλιδας σε ένα νέο, ειδικό χωροταξικό πρόγραμμα, που θα τον απαγκιστρώσουν από τις παλιές ΖΟΕ, δίνοντας την δυνατότητα της ανάπτυξης, ενώ ανακοίνωση και την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων ΣΧΟΟΑΠ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την «κάθοδο» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών Κωνσταντίου Καραμανλή την επόμενη εβδομάδα, για την έναρξη των εργασιών στο Πάτρα – Πύργος.

Σε ότι αφορά στο φράγμα του Πηνειού, η κα Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στην, προ μηνός, επικαιροποίηση της μελέτης των 8.600.000 ευρώ για την αξιοποίηση του Φράγματος και της λίμνης Καραμανλή, όπου το υπουργείο εκτιμά ότι θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά έργα της χώρας, καθώς υπολογίζεται ότι θα «φέρει» έργα που αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η βουλευτής Ηλείας υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Εσωτερικών έχουν εγκριθεί κονδύλια περίπου 3 εκατομμυρίων για την αναβάθμιση των δημόσιων κτηρίων, ενώ ετοιμάζεται πρόγραμμα για τα ιδιόκτητα κτήρια και για τα σχέδια οικιστικής ανάπλασης.

Τέλος, η κα Αυγερινοπούλου ανακοίνωσε ότι στις 4 Απριλίου θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Γκοτσιόπουλο που αφορούν σε δύο πρωτοβουλίες της για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα, στη στήριξη του Δικτύου Μαιών αλλά και στη δημιουργία ενός μικρού Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, για τη στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα