Καλά τα είπε ο Μπαλαούρας – αυτό που μένει είναι να υλοποιηθούν

Σύσκεψη χθες στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών για την εφαρμογή στο νέο μοντέλο αποασυλοποίησης. Πραγματοποιήθηκε χθες η συνέλευση των εργαζομένων του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών παρουσία του βουλευτή Μάκη μπαλαούρα του δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοραντ,παρόν ήταν ο κ.Μίγκος και ο προέδρος του ΔΣ του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Λαζαρόπουλος.

Στη συνέλευση παρουσία όλων των εργαζομένων συζητήθηκε  το νέο Πλαίσιο λειτουργίας του ΚΕΠΕΠ και όλοι μαζί οι ομιλητές εγγυήθηκαν την ομαλή λειτουργία του ΚΕΠΕΠ και ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας .

Ο κ.Μπαλαούρας μιλώντας είπε τα εξής:

Ο κ. Μπαλαούρας τόνισε ότι οι κατευθύνσεις που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:

«Tο Υπουργείο Εργασίας προχωρά στην επαναστατική αλλαγή του σημερινού μοντέλου προς πλήρη αποασυλοποίηση των ατόμων με προβλήματα εντός του αστικού ιστού της πόλης. Τα Λεχαινά θα αποτελέσουν το πρότυπο εφαρμογής για όλη τη χώρα .Οι νέες δομές που θα υπάρχουν στα Λεχαινά θα αφορούν τη δημιουργική απασχόληση των ΑΜΕΑ και τη δημιουργία κέντρων ημέρας μικρές δομές φιλοξενίας κινητές μονάδες φροντίδας και υπηρεσίες κοινοτικής πρόληψης. Για τον σκοπό του όλου εγχειρήματος ήδη πιστώθηκαν 8,4 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων. Το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων θα διασφαλιστεί πλήρως και ως εργασιακός τόπος θα παραμείνουν τα Λεχαινά»

Το νέο μοντέλο και τα παραπάνω δεδομένα  έλαβαν τη γενική συναίνεση των παρισταμένων οι οποίοι και θα παρακολουθούν την πλήρη εξέλιξη του σχεδίου και αξίζει να σημειωθεί ότι εξέφρασαν τις αρχικές επιφυλάξεις τους γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δείξει και τα καλύτερα δείγματα αξιοπιστίας .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.