ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καλογερόπουλος-Κονταλή: Μια οικογένεια 100%…. ποδοσφαιρική!

  • 1.2K
    Shares

Αγγελική Κονταλή, Αλέξης Καλογερόπουλος. Ή αλλιώς μητέρα και γιος. Μια οικογένεια, αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο. Μια από τις όχι και τόσο συνηθισμένες ιστορίες, η οποία προέρχεται από την Ηλεία. Η Πρόεδρος της Δάφνης Ανδραβίδας, μια γυναίκα-παράγοντας, ή περισσότερο μια ακάματος εργάτης της ομάδας, με δυο γιους ποδοσφαιριστές. Ο μεγάλος γιος της, ο Αλέξης Καλογερόπουλος, γέννημμα-θρέμμα της Δάφνης, αποτελεί σήμερα διεθνή ποδοσφαιριστή με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας Κ17, βασικό στέλεχος του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είχε τη σεζόν που μας πέρασε μια εξαιρετική πορεία στο Πρωτάθλημα Κ17 της Super League 1.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος, στα 16 του χρόνια σήμερα, αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Ηλείας. Προϊόν της Ακαδημίας της Δάφνης, αν και είχε την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε δυο από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, επέλεξε να συνεχίσει στην Τρίπολη και τον Αστέρα, πιστεύοντας ότι εκεί θα έχει τις συνθήκες και τις κατάλληλες ευκαιρίες, μέσα απο σκληρή δουλειά, να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Αποτέλεσμα όλων αυτών, να αποτελεί έναν απο τους ελάχιστους διεθνείς στην ηλικία του, προερχόμενος από ομάδα της περιφέρειας και όχι απο μια από τις μεγάλες ομάδες του κέντρου.

 

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος, με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. 

 

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος, έχει γεννηθεί στις 26 Ιουλίου του 2004. Σε λίγες μέρες θα κλείσει τα 16 του χρόνια, ωστόσο ήδη έχει προλάβει να καθιερωθεί στην ομάδα Κ17 του Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Ένας δυναμικός στόπερ, ο οποίος συνδυάζει στοιχεία υψηλής τεχνικής, πήρε δυο χρόνια πριν την απόφαση να μετακομίσει για την Τρίπολη, εκεί όπου πλέον ζει μόνιμα μόνος του, πηγαίνοντας σχολείο, αλλά ακολουθώντας και την ομάδα του Αστέρα. Η παρουσία του στην Τρίπολη, είχαν σαν αποτέλεσμα να φορέσει και τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Θέος, συμπεριέλαβε στο ρόστερ της Εθνικής Κ16 και τον Καλογερόπουλο, ο οποίος πρόπερσι είχε κληθεί και στην ομάδα Κ15.

 

Η Αγγελική Κονταλή

Η Αγγελική Κονταλή, με τις επικαλαμίδες του γιου της στο χέρι, μια “ακούραστη εργάτης” του ηλειακού ποδοδσφαίρου. 

 

Ένας άνθρωπος ο οποίος συμπαραστέκεται στον Αλέξη και στην “περιπέτειά” του στην Τρίπολη, είναι η Αγελική Κονταλή, από την Ανδραβίδα, ο οποία σε κάθε ευκαιρία, βρίσκεται κοντά στον γιο. Το ένα της κομμάτι είναι αφιερωμένο εκεί, το άλλο της είναι στην ομάδα που ξεκίνησε, τη Δάφνη, η οποία μπορεί να αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία, όμως οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Οι ώρες τις οποίες αφιερώνει για τη Δάφνη είναι ατελείωτες, με αποτέλεσμα όλοι να της αναγνωρίζουν ότι είναι εκτός από επικεφαλής της διοίκησης, ένας ακάματος εργάτης, στις υπηρεσίες της ομάδας. “Προέρχομαι από μια ποδοσφαιρική οικογένεια. Ο πατέρας μου ανέκαθεν, λάτρευε το ποδόσφαιρο και με αυτό τον τρόπο μεγάλωσα και εγώ. Με μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο“, ανέφερε στο ilia.news η Πρόεδρος της Δάφνης, η οποία πέτυχε τους τελευταίους μήνες, εκτός του να φέρει ξανά τον κόσμο στο γήπεδο της Ανδραβίδας, να βρεθούν στις εξέδρες, στο πλευρό της Δάφνης για πρώτη φορά και αρκετές γυναίκες. Και βέβαια, ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας στη Δάφνη, είναι η Ακαδημία του συλλόγου, τα εκατοντάδες παιδιά, ένα από τα οποία ήταν πριν μερικά χρόνια και ο γιος της Αλέξης. Στην οποία “μικρή ” Δάφνη παίζει και ο μικρός της γιος, Γιώργος, επιθετικός, υπό τις οδηγίες του Σπύρου Αντωνόπουλου, όπως και ο Αλέξης: “Η αγωνία των αθητών, η λαχτάρα τους, οι επιτυχίες τους, είναι το μεγαλύτερο κίνητρο και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε αυτό τον χώρο που αγαπάμε“,  καταλήγει η Αγγελική Κονταλή.

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος, με το εθνόσημο στο στήθος. 

Ο μικρός γιος της Αγγελικής Κονταλή, Γιώργος, στέλεχος των Μικτών Ηλείας και σύμφωνα με εκείνους που παρακολουθούν ταλέντα, πολλά υποσχόμενος παίκτης της Δάφνης.

 

 

 


  • 1.2K
    Shares