Καλοκαιρινές Βραδιές Ελληνικού Σινεμά: Στρέλλα (11η προβολή)

spot_img

Προτεινόμενα

Η δράση Καλοκαιρινές Βραδιές Ελληνικού Σινεμά συνεχίζεται από τη Μικρή Ακαδημία και περιλαμβάνει ανοικτές υπαίθριες προβολές με ελεύθερη είσοδο κατά την περίοδο του Καλοκαιριού με έμφαση στον «άγνωστο» για πολλούς νέο ελληνικό κινηματογράφο κυρίως των δεκαετιών 80 και 90 χωρίς να αποκλειστούν πιο παλιές ή πιο πρόσφατες παραγωγές.

Στην 1η βραδιά για το 2017 (11η για την εκδήλωση) θα προβληθεί η ταινία: “Στρέλλα” του Πάνου Κούτρα.

—————————————————————————
Είσοδος ελεύθερη
—————————————————————————

Στρέλλα / Πάνος Κούτρας / 111” / 2009 / Ελλάδα

Ο Γιώργος αποφυλακίζεται ύστερα από 15 χρόνια και ξεκινά μια καινούργια ζωή. Αποφασίζει να πουλήσει το πατρικό του σπίτι στο χωριό, γνωρίζει τη Στρέλλα, μια νεαρή τρανσέξουαλ την οποία ερωτεύεται, ενώ παράλληλα αναζητά τα ίχνη του γιου του Λεωνίδα, τον οποίο έχει να δει από τότε που μπήκε φυλακή.
O Πάνος Κούτρας με την τρίτη και 100% ανεξάρτητη ταινία του υπογράφει ένα έργο στο οποίο δεν χωράνε συντηρητισμοί και ταμπού. Μια ταινία η οποία σε εισάγει σε ένα κόσμο ολότελα διαφορετικό, όπου η Στέλλα είναι λίγο τζαζ και οι φίλοι της την φωνάζουν Στρέλλα, ένα κόσμο που ίσως να αγαπήσετε, ίσως και να μισήσετε, σίγουρα όμως θα σας προβληματίσει και θα σας θέσει ερωτήματα στα οποία μάλλον δεν θα βρείτε εύκολα την ορθή απάντηση.
Η Στρέλλα είναι μια ταινία ιδιαίτερη, σκληρή, αλλά μοναδική, μια ταινία που δεν απευθύνεται σε όλους, μια ταινία που αν αποβάλλεις την ιδιόμορφη μεν ασύστολη δε ηθικολογία τού φινάλε της είναι σχεδόν εξαιρετική.
Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου το Φεβρουάριο του 2009, ενώ έκτοτε η ταινία έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Ήταν μία από τις 48 υποψήφιες ταινίες για τα European Film Awards 2009. Έκτοτε, έλαβε 4 βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Α’ γυναικείου ρόλου για τη Μίνα Ορφανού, από την νεοσύστατη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2010, σε τελετή που έγινε στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ευχαριστούμε το ΝΠΔΔ “Ο Ηλείος” για τη διάθεση του χώρου, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Αμαλιάδας για την ηχητική κάλυψη καθώς επίσης και το Δήμο Ήλιδας για τη διάθεση του ψηφιακού projector.
—————————————————————————
Οδηγίες προς θεατές
Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο parking του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας (χώρος λαϊκής αγοράς) και κατευθύνεστε αριστερά της παιδικής χαράς προς την κεντρική είσοδο του κολυμβητηρίου.

Να έχετε μαζί σας νερό και ότι άλλο θέλετε καθώς επίσης και μαξιλάρια (για την άνεσή σας). Θα υπάρχει πρόσβαση σε τουαλέτες κατά τη διάρκεια της προβολής.

Όσοι από τους θεατές προσέρχονται με τα παιδιά τους έρχονται με δική τους ευθύνη καθώς σε κάποιες από τις ταινίες ίσως υπάρχουν σκηνές ακατάλληλες για ανηλίκους. Δυστυχώς οι ταινίες δεν έχουν σήμανση ώστε να μπορούν οι διοργανωτές εκ των προτέρων να ενημερώνουν σχετικά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα