ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Καλό ταξίδι Δάσκαλε…

  • 1.1K
    Shares

«Όταν πονά ο αετός πετά δε χαμηλώνει,κάτω στη γη μόνο πατά όντε η ζωή τελειώνει»

Φτωχότερη από σήμερα η κοινωνία της Αμαλιάδας από την απώλεια του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη.

Ο Μανώλης δεν γεννήθηκε εδώ, ήταν γέννημα θέμα περήφανος Ηρακλείωτης. Αγκάλιασε όμως την Ηλεία και τον αγκάλιασε και αυτή ως δεύτερη πατρίδα.

Μαζί του συμπορεύτηκαν γενιές και γενιές Αμαλιαδιτών, από τα ξέγνοιαστα χρόνια του σχολείου έως και σήμερα. Παρακολουθήσαμε την εξέλιξή του σε έναν άνθρωπο της προσφοράς και αυτός, διακριτικά, παρακολουθούσε και χαιρόταν με την εξέλιξη όλων των μαθητών του.

Άνθρωπος ανήσυχος, δραστήριος, με ενέργεια που διοχέτευε μέσα στην εθελοντική του προσφορά και στην πολιτική του σταδιοδρομία. Άνθρωπος με γνώσεις, γνώμη και άποψη.

Το τελευταίο του ταξίδι στους Αγίους Τόπος έμελλε να είναι το ταξίδι του προς τον δικό του Γολγοθά…

Ο Μανώλης φεύγει, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του, στην Αμαλιάδα, στις καρδιές μας.

Καλό ταξίδι Δάσκαλε και φίλε Μανώλη…

 

Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης

 

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας με 4 αδέλφια. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.  Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, την Ελευθερία, τη Δέσποινα και τον Μύρωνα.

Υπηρέτησε ως Καθηγητής και Διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ  το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Σχολής Μουσικούς (Ωδείο) Δήμου Αμαλιάδας, Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, Αντιπρόεδρος της Μαθητικής Εστίας Αμαλιάδας (Φραγκαβίλλα), Πρόεδρος της Ένωσης Μαθηματικών Ηλείας (Ε.Μ.Η), μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και μετέπειτα Αντιπροεδρός του, μέλος της Ενιαίας Διοίκησης Νοσοκομειακών Μονάδων Υγείας νομού Ηλείας, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Αμαλιάδας κ.α

Τον  Μάϊο  του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο  «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη  θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ  τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015  στην Ηλεία.

Τον Μάιο του 2019 επανεξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου.

 

Έφυγε από τη ζωή ο 66χρονος Αμαλιαδίτης…Μανώλης Αγιομυργιαννάκης


  • 1.1K
    Shares