ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Καράτουλα: Σχολείο….γιαπί  που ανοίγει όμως την Δευτέρα


Όταν περίμενες τόσα χρόνια να ολοκληρωθεί ένα από τα πιο σύγχρονα και λειτουργικά σχολικά συγκροτήματα γιατί επιλέγεις να ξεκινήσεις την λειτουργία του με τόση βιασύνη και προχειρότητα;

Γιατί ακυρώνεις την προσμονή ετών των μαθητών και των γονέων τους για την μετεγκατάσταση τους σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο.

Γιατί επιλέγεις αντί την αναγνώριση των προσπαθειών, να θέτεις απέναντι σου μαθητές, καθηγητές και γονείς;

Όλες οι παραπάνω απορίες μας δημιουργήθηκαν κατά την  διοικητική παραλαβή από την ΚΤΥΠ  του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα από την Δημοτική Αρχή Πύργου που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αργυρόπουλο .

Ο Δήμαρχος Πύργου ενημέρωσε τους καθηγητές αλλά και τα μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  ότι από την Δευτέρα θα τεθεί κανονικά σε λειτουργία το σχολείο, με την διαβεβαίωση ότι εντός του Σαββατοκύριακου θα έχουν ολοκληρωθεί αναγκαίες εργασίες προκειμένου αυτό  να καταστεί λειτουργικό αλλά και ασφαλές.

Μάλιστα ο κ Αντωνακόπουλος επισήμανε ότι μετά από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών κρίθηκε ακατάλληλος ο χώρος με τις λυόμενες κατασκευές που για τόσα χρόνια στέγαζε το σχολείο κάτι που καθιστά αναγκαία την άμεση μεταστέγαση του .

 

 

Συνεργεία μαστόρων και 200 παιδιά

 

Την Δευτέρα λοιπόν στο νέο σχολικό συγκρότημα που ακόμα θυμίζει εργοτάξιο ειδικά στους εξωτερικούς χώρους θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν συνεργεία που εκτελούν εργασίες αλλά και 200 παιδιά.

Το γεγονός αυτό όπως  είναι φυσιολογικό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, όσο και των καθηγητών οι οποίοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει με ασφάλεια ένα σχολείο που ακόμα εκτελούνται σε αυτό σημαντικές εργασίες.