ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης Νομοθετικής ρύθμισης για την αναγνώριση του Αστυνομικού επαγγέλματος ως επικίνδυνου

  • 260
    Shares

Για πρώτη φορά μετά από παντελή έλλειψη ολοκληρωμένης πρότασης του οποιουδήποτε φορέα και

τη συγκεκριμένη  χρονικά στιγμή που η  ωρίμανση των συνθηκών που επιτάσσει  την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου προτείναμε :

Συγκεκριμένη  ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη Νομοθετική ρύθμιση με εισηγητική και Αιτιολογική Έκθεση, η οποία κατατέθηκε σε συνεργασία με  τις Ενώσεις Αστυνομικών  υπαλλήλων, Ν/Α Αττικής, Γρεβενών, Καρδίτσας, Ηλείας, Ζακύνθου και Φωκίδας στον κ. Πρωθυπουργό της χώρας, στους συναρμόδιους Υπουργούς ,στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο προκειμένου να προωθηθεί για περαιτέρω επεξεργασία και υλοποίηση.

Με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση διασφαλίζονται οι ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για τα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και αφορούν την υγιεινή και   ασφάλεια των εργαζομένων, την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και ευνοϊκότερες οικονομικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις αυτής της κατηγορίας των εργαζομένων.

Οι διατάξεις που αφορούν οικονομικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα και  έχουν προσδιορίσει διαχρονικά την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος των Αστυνομικών (ειδικό συνταξιοδοτικό και ειδικό μισθολόγιο), συνεχίζουν να ισχύουν.

Επισυνάπτεται η σχετική Νομοθετική ρύθμιση, η αιτιολογική και εισηγητική  έκθεση που αφορά το ανωτέρω  ζήτημα.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ  ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΔΩ

 


  • 260
    Shares