ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατάκολο: Ποδαρικό με το MSC Opera

  • 9
    Shares

Το πρώτο πλοίο για το 2020 κατέφθασε χθες στο λιμάνι του Κατακόλου πρόκειται για το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο MSC Opera το πλοίο υποδέχτηκαν ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ Νίκος Ψάρρης, ο Λιμενάρχη Δημήτρη Παπαηλιού και ο ταξιδιωτικός πράκτορας Παναγιώτης Φάκλαρης, οι οποίοι και αντάλλαξαν αναμνηστικά με τον Ιταλό καπετάνιο του πλοίου. Παράλληλα χορευτικό τμήμα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Φάρος», παρουσίασε στους επιβάτες παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε «Υποδεχτήκαμε στο Κατάκολο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς, το Opera της γνωστής εταιρείας MSC με 3000 επιβαίνοντες, 2,300 επιβάτες και 700 περίπου άτομα προσωπικό. Ένα γεγονός που δείχνει ότι φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την κρουαζιέρα και το λιμάνι του Κατακόλου. Όχι μόνο γιατί θα έρθουν περισσότερα κρουαζιερόπλοια, αφού περιμένουμε περίπου 30 παραπάνω απ` ότι πέρυσι. Αλλά και γιατί περιμένουμε μέσα στο 2020 θα ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα έργα στην χερσαία ζώνη. Έργα που φιλοδοξούμε να κάνουν το λιμάνι πιο λειτουργικό, πιο ασφαλές πιο ελκυστικό για τους τουρίστες. Πάντα σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο αλλά και με την Λιμενική Αρχή, τον Λιμενάρχη και τους συνεργάτες του, θα επιδιώξουμε το λιμάνι του Κατακόλου να μην είναι μόνο μέσα στην πρώτη πεντάδα από πλευράς αφίξεων σε όλη την χώρα, αλλά βήμα-βήμα να γίνει το πρώτο λιμάνι κρουαζιέρας».

Ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ Νίκος Ψάρρης δήλωσε «Από πλευρά Λιμενικού ταμείου με μια πολύ συστηματική προσπάθεια, άοκνη, του δημάρχου μας Τάκη Αντωνακόπουλου, το 2020 το λιμάνι του Κατακόλου θα αναβαθμιστεί ποιοτικά σε πολλά επίπεδα. Κύρια μέριμνα του δημάρχου και όλων μας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας. Η ασφάλεια και άλλα θέματα είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας που κάνουμε και θα φανεί μέσα στο 2020, χρονιά που το λιμάνι θα αλλάξει όψη. Με ένα λιτό καλωσόρισμα που διοργανώσαμε αποδεικνύουμε ότι ξεκινάς με τα απλά πράγματα και συνεχίζεις και με τα μεγάλα. Θεωρώ ότι το λιμάνι του Κατακόλου θα καταξιωθεί ως το πρώτο λιμάνι της χώρας».

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος», Ελένη Τερζοπούλου ανέφερε ότι «Καλωσορίσαμε το πρώτο καράβι της σεζόν με το μικρό χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας. Τα παιδιά μας χόρεψαν για τους επισκέπτες του λιμανιού κι ελπίζω κι εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι πολύ καλή για το λιμάνι του Κατακόλου».


  • 9
    Shares