ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατάκολο: Συνεχίζεται η προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών –  Δυσχέρειες όσον αφορά τη στάθμευση τουριστικών οχημάτων (φώτο)


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Κατακόλου, όπου  φτάνουν χιλιάδες επισκέπτες με βασικό προορισμό την Αρχαία Ολυμπία.

Ωστόσο στην περιοχή δεν απουσιάζουν και τα προβλήματα, τα οποία σύμφωνα με εκπροσώπους των επαγγελματιών έχουν να κάνουν με τον τρόπο  επιβίβασης και μεταφοράς των τουριστών, τη στάθμευση  των τουριστικών οχημάτων, τη διέλευσή τους στο χώρο της χερσαίας ζώνης και γενικότερα την τήρηση της ρυθμιστικής.

Τα παραπάνω ζητήματα αποτελούν συχνά αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ επαγγελματιών αλλά και τοπικών φορέων, που ζητούν να υπάρξει  διευθέτηση των προβλημάτων που παρατηρούνται στην περιοχή.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του “Ilia.news”  έχουν παρατηρηθεί διαξιφισμοί μεταξύ καταστηματαρχών και οδηγών τουριστικών πούλμαν, σχετικά με τη στάθμευση των τελευταίων μπροστά σε μαγαζιά του Κατακόλου.

Σε γενικές γραμμές ωστόσο  οι επισκέπτες  εξυπηρετούνται  τόσο όσον αφορά τη διαμονή στο Κατάκολο, όσο και τη μετάβασή τους στους υπόλοιπους προορισμούς τους…