Κατάσχεση για οφειλές 500 € & προσωρινή σύνταξη 400 €

Του Παναγιώτη Σκαρτσιάρη

Ακούμε καθημερινά τα νέα «μαντάτα» που έρχονται για όσους χρωστούν στο Δημόσιο από 500 € και πάνω, στην Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α., δηλαδή θα βγάζουν στο «σφυρί» τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του. Ο «στραγγαλισμός» της κοινωνίας σε επίπεδο «ζουρλομανδύα», η φτωχοποίηση χτυπάει «κόκκινο».

Πώς μπορεί να αντέξει(;) αυτός ο άμοιρος πολίτης, να ανταποκριθεί στις υπέρογκες υποχρεώσεις ο ελεύθερος επαγγελματίας, όταν έχει μείωση στον τζίρο του πάνω από 60%, ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, γιατί σε χιλιάδες επιχειρήσεις μπήκαν λουκέτα, ο μισθωτός και συνταξιούχος όταν έχει απώλειες που αγγίζουν το 50% στα έσοδά του. Πώς… ο συνταξιούχος που παίρνει προσωρινή σύνταξη 400 € το μήνα και καθυστερούν 20-30 μήνες να ολοκληρώσουν την πλήρη συνταξιοδότησή του;

Τί να πρωτοπληρώσουν με αυτά τα χρήματα, τον ΕΝΦΙΑ, τα ΔΑΝΕΙΑ, τη ΔΕΗ ή τη ΔΙΑΤΡΟΦΗ τους (όσπρια…).

Ωστόσο το ίδιο το κράτος καθυστερεί τη διαδικασία συνταξιοδότησής τους, οπότε θα πρέπει να αναλάβει την αποπληρωμή των χρεών τους ή να αναστείλει τα χρέη τους, μέχρι την ολοκλήρωση της πλήρους συνταξιοδότησής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.