ΣΟΚ: Κατάσχεση στον Δήμο Ήλιδας-Συνέντευξη Tύπου Aντιδημάρχων πριν λίγη ώρα (Video)

spot_img

Προτεινόμενα

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Εργων, Ρούλα Γκουβίτσα και Κώστας Τσεριώνης, αντίστοιχα, με θέμα την κατάσχεση που έγινε στον δήμο Ηλιδας

«Η σημερινή συνέντευξη τύπου, δίνεται εξ’ αιτίας έκτακτων επιζήμιων γεγονότων για τον δήμο και τους δημότες μας και από την ανάγκη άμεσης ενημέρωσής τους. Λόγω απουσίας του δημάρχου στο εξωτερικό για υποχρεώσεις που έχουν προκύψει από τον δήμο, εκτενέστατη αναφορά στα γεγονότα θα κάνει ο ίδιος αμέσως όταν επιστρέψει στις αρχές της επομένης εβδομάδας.

Όσον αφορά τα γεγονότα σας ενημερώνω ότι: Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, η εταιρεία “ΛΙΑΡΟΣ ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΡΟΪΚΟΣ” κ.λ.π. μας έκανε κατάσχεση από τους λογαριασμούς του δήμου σε ποσόν 342.308,80 ευρώ, παρά τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες στις οποίες προχωρήσαμε.

Η κατάσχεση αυτή έγινε από λογαριασμούς που είχαμε σε πιστωτικό ίδρυμα και ήταν χρήματα ειδικού σκοπού, δηλαδή χρήματα για να πληρωθούν λειτουργικές δαπάνες και μισθώματα του δήμου, για πυροπροστασία, για την προγραμματική σύμβαση της διαχείρισης των απορριμμάτων των δήμων αλλά και τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης που θα έπρεπε να αποδοθούν στις υπηρεσίες του πολίτη. Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι, επί 16 χρόνια, επί δημαρχίας του Γιάννη Λυμπέρη, έκαναν μελέτες στον δήμο Ήλιδας, και έχουν πληρωθεί με ποσά υπέρογκα που υπερβαίνουν τα 4.500.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη κατάσχεση αφορά μελέτη του 2000, η οποία είχε ολοκληρωθεί και χωρίς σύννομες ενέργειες επεκτάθηκε. Η κατάσχεση αυτή έρχεται μετά από άλλες μικρότερες που έχουν γίνει από άλλους προμηθευτές του δήμου, αλλά και νομικούς του συμβούλους, που δεν είχαν πληρωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και είχαν δικαιωθεί από τα δικαστήρια. Όμως δεν είναι η τελευταία καθώς η εταιρεία ΛΙΑΡΟΣ κ.λ.π. έχει ήδη επιτύχει προσωρινή διαταγή, δηλαδή χρήματα απαιτητά που θα ακολουθήσει και γι’ αυτά κατάσχεση ποσού 454.000 ευρώ.

Μπροστά σ’ αυτή την δεινή θέση που βρίσκεται ο δήμος, εξ’ αιτίας και πολλών άλλων συσσωρευμένων οφειλών προηγούμενων χρόνων, καλούμε τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, να αναλάβει τις ευθύνες του, στο μέρος που ο ίδιος δήλωσε ότι έχει την λύση. Συγκεκριμένα τον καλούμε να εμφανίσει την υπεύθυνη δήλωση του μελετητή της εταιρείας ΛΙΑΡΟΣ, που του έκανε τις μελέτες των έργων, και όπως ισχυρίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης Ιουνίου έχει στα χέρια του. Τοποθετήθηκε ενώπιον όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου, ότι η εταιρεία ΛΙΑΡΟΣ κ.λ.π. του υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει άλλες οικονομικές απαιτήσεις πέραν αυτών που έχει εισπράξει.

Είναι αδιανόητο να επιβαρύνεται ο δήμος με τα υπέρογκα αυτά ποσά, να του αφαιρούνται από τον λογαριασμό, που με κόπο συγκεντρώνει, για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και ο πρώην δήμαρχος να αδιαφορεί παντελώς. Είναι βαρύτατη αμέλεια εις βάρος των συμφερόντων του δήμου, την στιγμή που εξ’ αιτίας των δικών του λαθών ο δήμος οδηγείται στο κόκκινο. Όσον αφορά τις δικές μας ενέργειες διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι πράττουμε το καλύτερο ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσουμε τον δήμο ζωντανό και να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στον πολίτη.»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα