Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Καταγγελία για χωροταξική κατανομή των μαθητών στα Λύκεια του  Πύργου

spot_img

Καταγγελία για χωροταξική κατανομή των μαθητών στα Λύκεια του Πύργου«Την άστοχη και αντιπαιδαγωγική χωροταξική κατανομή των μαθητών στα Λύκεια του  Πύργου» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του,  ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γενικού Λυκείου Πύργου.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Πύργου. Αιτία η άστοχη, αντιεκπαιδευτική και χρονικά ξεπερασμένη κατανομή των μαθητών στα Λύκεια της πόλης. Ο χωροταξικός σχεδιασμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν ανταποκρίνεται στα πληθυσμιακά δεδομένα ούτε στις εκπαιδευτικές απαιτήσεις.

Συγκεκριμένα στην  Α λυκείου του 4ου και 2ου Λυκείου Πύργου κατανέμονται πολύ λιγότεροι μαθητές από άλλα λύκεια της πόλης. Το 4 Λύκειο αν και διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές,  εντούτοις περιφρονούνται, αγνοούνται και δίνεται προτίμηση στη δημιουργία ασφυκτικής αξιοποίησης χώρων σε άλλα λύκεια.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 4ο Λύκειο  είναι το πιο πρόσφατο ιδρυθέν εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης μας και στηρίχθηκε σε οργανωμένο σχεδιασμό και διασφάλιση σύγχρονων, κατάλληλων, επαρκών υποδομών που διασφαλίζουν συνθήκες ποιοτικής εκπαίδευσης.

  Με την υφιστάμενη χωροταξική κατανομή προδιαγράφεται αρνητικά το μέλλον του 4ου Λυκείου, σε μια εποχή που ομολογουμένως δεν υπάρχουν κονδύλια για νέες κρατικές δομές».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα