Καταγγελία Δ.Α.Σ Εργατικού Κέντρου Πύργου

spot_img

Προτεινόμενα

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την πρωτοφανή πανελλαδικά στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου που ανέχεται στελέχη και υποψήφιους της Χρυσής Αυγής στις γραμμές και τα όργανα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.   

Σήμερα πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του Ε.Κ Πύργου, οι δυνάμεις τις Δ.Α.Σ από την Παρασκευή 07/02/20 είχαν καταγγείλει και ζητήσει  στο τελευταίο Δ.Σ του Ε.Κ ότι οι εκλεγμένοι από το Σωματείο των Μωσαϊκών – Πλακάδων και Συναφών 4 από τους 7 αντιπροσώπους που έχει εκλέξει το σωματείο αυτό για το Συνέδριο ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019 με το ψηφοδέλτιο της φασιστικής  Χρυσής Αυγής και μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Χ.Α στον Δήμο Πύργου και ζητήσαμε να πάρει μέτρα το Δ.Σ για την μη νομιμοποίηση αυτών των αντιπροσώπων και την  αντικατάσταση των συγκεκριμένων με άλλους από το σωματείο αυτό. Βεβαίως οι δυνάμεις τις πλειοψηφίας για τους δικούς τους λόγους αρνήθηκαν κάτι τέτοιο και τους ενημερώσαμε ότι θα το βάλουμε θέμα στην Γενική Συνέλευση. Σήμερα στο Συνέδριο όταν έγινε η συγκρότηση του προεδρείου πήρε τον λόγο  ο επικεφαλής της Δ.Α.Σ Άγγελος Μπούζης μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ και είπε τα εξής:

 

” Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θέλουμε να βάλουμε ένα σοβαρό θέμα. Τι δουλειά έχουν ανάμεσά μας σήμερα πέντε αντιπρόσωποι Χρυσαυγίτες; Τι δουλειά έχει ανάμεσά μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής; Τι δουλειά έχουν ανάμεσα σε εργάτες, οι υπερασπιστές της δολοφονικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής;

Το θετικό γεγονός ότι το ναζιστικό μόρφωμα, κάτω και από τη δράση του εργατικού λαϊκού  κινήματος, βρέθηκε εκτός βουλής δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Η όξυνση της εκμετάλλευσης, της επίθεσης  στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι νύχι κρέας με το φασισμό. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, τα υπολείμματά της σήμερα, έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του κεφαλαίου και το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Επομένως δεν έχουν καμία δουλειά σήμερα εδώ οι υπερασπιστές τους.

Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους μεταλλεργάτες στο Πέραμα, τις δολοφονικές επιθέσεις και απειλές απέναντι στους εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τις εκατοντάδες εκδηλώσεις βίας και μίσους απέναντι σε έλληνες και ξένους που αγωνίζονται;

Συνάδελφοι, αντιπρόσωποι στο Συνέδριο του ΕΚ Πύργου,

Έχει σοβαρή ευθύνη σήμερα η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚ Πύργου, που θέλει να βάλλει μέχρι και τον υποψήφιο δήμαρχο της ΧΑ μέσα στις συλλογικές διαδικασίες του ΕΚ. Τέτοια είναι πια η κατρακύλα της ηγεσίας των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και των άλλων παρατρεχάμενων.

Οι λουφαγμένοι σε ένα βαθμό σήμερα ναζί αποτελούν κρίσιμη εφεδρεία για το σύστημα και το κεφάλαιο. Είναι καθήκον μας, απέναντι στα θύματα της Χρυσής Αυγής, απέναντι στο παρελθόν του λαού μας, που έχει υποφέρει από το φασισμό και το ναζισμό και έχει συγκρουστεί μαζί του, να μην επιτρέψουμε να σηκώσουν πάλι κεφάλι τα κατακάθια του ναζισμού, οι φασίστες.

 

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο του ΕΚ Πύργου, να μην αποδεχτούν να είναι αντιπρόσωποι στο Συνέδριό μας οι υπερασπιστές και υμνητές της Χρυσής Αυγής. Να μην επιτρέψουν να υπάρχει μια μελανή σελίδα στην ιστορία του Εργατικού Κέντρου Πύργου. Θα είναι πρωτοφανές στην ιστορία του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα, αν πάρουν μέρος τέτοιες δυνάμεις.

Εμείς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, θέτουμε προς το σώμα των αντιπροσώπων, την παραπάνω πρόταση σε ψηφοφορία. Έξω οι φασίστες από τα συνδικάτα!”

Ωστόσο η πλειοψηφία της διοίκησης που πρόσκειται στις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ αρνήθηκε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι οι αντιπρόσωποι νομιμοποιήθηκαν από το ΔΣ και ότι δεν υπάρχει λόγος να τεθεί στην κρίση του σώματος αυτό το ζήτημα. Η εργατική τάξη της περιοχής μας οι αντιπρόσωποι του Ε.Κ πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα