Καταργείται η πρωινή προσευχή – Αντιδράσεις από Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

spot_img

Προτεινόμενα

Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση της πρωινής στα σχολεία.

Θυμίζουμε ότι με  εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που χθες στάλθηκε στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας καταργεί την πρωινή προσευχή. Για την ακρίβεια έχει απαλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην πρωινή προσευχή, μία ενέργεια που ήδη πυροδότησε περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης

Η ανακοίνωση:

«Πλησιάζει η ώρα που το κουδούνι Του σχολείου θα χτυπήσει κ μαθητές κ εκπαιδευτικοί θ είναι στις θέσεις τους για να γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός για το καλωσόρισμα των μαθητών ως είθισται.

Μετά ακολουθεί η πρωινή Προσευχή που δίνει το στίγμα ότι ξεκινά η Νέα σχολική χρονιά με την βοήθεια του Χριστού.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που θέλουν το υπουργείο παιδείας να καταργεί την πρωινή προσευχή ερωτούμε…

Ποιος είναι αυτός    που θα διαταράξει αυτήν την ισορροπία;

Ποιος είναι αυτός ή αυτοί που θα απαγορεύσουν στους Εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να βρίσκονται κοντά στα Θεια;

Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα των παιδιών μας να προσεύχονται… Κανείς δεν μπορεί να απομακρύνει τα παιδιά από τον Χριστό και την Εκκλησία.

Αν τα δημοσιεύματα που ακούγονται είναι αληθή το υπουργείο θα  μας βρει ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Ως γονείς και ως εκπρόσωποι μεγάλης μερίδας μαθητών και γονέων θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να μην διαταραχθεί το θρησκευτικό αίσθημα κανενός μαθητή που επιθυμεί να προσεύχεται και να πιστεύει .

Πρόκειται για μία ενέργεια η οποία σίγουρα θα πυροδοτήσει περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης, αλλά και μία απόπειρα αποκοπής της ορθοδοξίας από τους πιστούς…»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα