Καταστροφές σκόρπισε στο διάβα του ο Ενιπέας, μετά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις! (φώτο)

Δραματικές ώρες έζησαν οι κάτοικοι που βρίσκονται στην παραποτάμια περιοχή του ποταμού Ενιπέα, ο οποίος υπερχείλισε από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, προκαλώντας  σημαντικές καταστροφές  σε σπίτια, καλλιέργειες  και άλλες περιουσίες.

Οι ασταμάτητες βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα λίγο πριν από τις 5 το πρωί να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του Ενιπέα, ο οποίος κάλυψε και την Ε.Ο. Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας στο ύψος της Σαλμώνης, με αποτέλεσμα αυτή να παραμείνει για αρκετή ώρα κλειστή!

Σε μια από  τις περιπτώσεις που πλημμύρισε ο ποταμός, κινδύνεψε τετραμελής οικογένεια στο Κ. Στρέφι, για τον απεγκλωβισμό της οποίας στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση.

Τα προβλήματα από τις πλημμύρες στον Ενιπέα ξεκίνησαν από την περιοχή Λατζοίου και συνεχίστηκαν κατά μήκος του ποταμού στις Καρούτες, μέχρι  την περιοχή της Σαλμώνης όπου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε οικοσκευές, υποδομές , καλλιέργειες κλπ.

Στις τεράστιες πλημμύρες που θύμισαν το 2012 συνέβαλε και το γεγονός πως δεν είχε γίνει καθαρισμός της κοίτης του Ενιπέα, κάτι που είχε επισημάνει πρόσφατα το “Ilia.News”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.