Κατατέθηκε σήμερα η πρόταση για την Ανάπλαση του Αλσυλλίου ΟΣΕ Κατακόλου

spot_img

Προτεινόμενα

Κατατέθηκε σήμερα ηλεκτρονικά η υποβολή πρότασης για την Ανάπλαση του Αλσυλλίου ΟΣΕ Κατακόλου που εκπονήθηκε με τη σύμπραξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και του Δήμου Πύργου, στα πλαίσια του Προγράμματος Leader, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το έργο αποτελεί κοινό όραμα της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου.

Η πρόταση αφορά την διαμόρφωση αθλοπαιδιών, διαδρομές περιπάτου και αναψυχής καθώς και τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Σταφίδας, που θα στεγαστεί σε δύο βαγονέτα του ΟΣΕ, πλησίον του αλσυλλίου.

Ο Δήμαρχος κ. Γαβρ. Λιατσής σε δηλώσεις του ανέφερε πως «ο τόπος μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, παρά τις ελάχιστες φωνές που θέλουν το αντίθετο. Η αγάπη της Οικογένειας Λάτση είναι καταλυτικός παράγοντας για την πρόοδο όχι μόνο του Κατακόλου αλλά και του Πύργου και ολόκληρης της περιοχής».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Λεων. Βαρουξής δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό που θα αλλάξει την εικόνα του Κατακόλου και θα  το απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Κατακόλου και της ευρύτερης περιοχής και οι χιλιάδες επισκέπτες. Η προσφορά της Οικογένειας Λάτση επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον και την αγάπη της για τη γενέτειρα του αείμνηστου καπετάν Γιάννη Λάτση».

Στη συνάντηση αυτή βρέθηκε και ο πρ. πρόεδρος της Τ.Κ. Κατακόλου κ. Νικ. Ψάρρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο ύδρευσης του Κατακόλου, ύψους 1 δις δρχ., που έγινε το 1992 εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη, την τιμή και την αγάπη στην Οικογένεια Λάτση, για το έμπρακτο ενδιαφέρον της στο Κατάκολο και τους κατοίκους του.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα