ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΗΛΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καϊάφας: Καλά κρατεί η δυσφήμηση στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών!


Έρμαιο της φθοράς του χρόνου  εξακολουθούν να είναι οι  παλιές εγκαταστάσεις πλησίον από το υδροθεραπευτήριο των λουτρών Καϊάφα, γεγονός που δημιουργεί  άσχημες  εντυπώσεις στους χιλιάδες λουόμενους, ειδικά την θερινή περίοδο που διανύουμε!

Κτίρια σχεδόν κατεστραμμένα και πνιγμένα από τα αγριόχορτα, καθώς και  ολόκληρα τμήματα υποβαθμισμένα από την εγκατάλειψη αλλά και την αναγραφή διαφόρων  συνθημάτων,   συνθέτουν  το «σκηνικό» του μαρασμού για ένα σημαντικό κομμάτι των ιαματικών πηγών αλλά και των ξενοδοχειακών μονάδων.

Και εάν στα παραπάνω προστεθούν  οι αλλεπάλληλες εστίες ρύπανσης που «ξεφυτρώνουν» σαν μίνι χωματερές εντός των εγκαταστάσεων των λουτρών Καϊάφα, τότε σίγουρα η κατάσταση δεν τιμάει κανέναν από τους αρμοδίους και πολύ περισσότερο  εκείνους που σε κεντρικό επίπεδο έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με αρμοδίους των ιαματικών πηγών, τα συγκεκριμένα κτίρια που κάποτε χρησιμοποιούνταν για εξειδικευμένες θεραπείες (λ.χ. ποδόλουτρο) παρέμειναν στο πέρασμα του χρόνου σε αυτή την κατάσταση, αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την ανακαίνιση και περαιτέρω αξιοποίησή τους…

Ωστόσο το ερώτημα που γεννάται προς την εταιρεία ακινήτων δημοσίου (ΕΤΑΔ) είναι τι προτίθεται τελικά να πράξει για τον εκσυγχρονισμό  αλλά και   τη γενικότερη αναβάθμιση των ειδυλλιακών εγκαταστάσεων, που επί σειρά δεκαετιών μαραζώνουν;

Δυστυχώς από λόγια όλοι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν «χορτάσει», αλλά από έργα   το αποτέλεσμα είναι μηδέν!