Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
18.3 C
Pýrgos

ΚΑΪΑΦΑΣ: Ο Βόθρος της Ζαχάρως

spot_img
Χαρές και πανηγύρια στη Ζαχάρω και συσκέψεις επί συσκέψεων στο γραφείο του δήμαρχου για το πώς θα βοηθήσει καλύτερα, με όσα μέσα διαθέτει, την κορυφαία αθλητική οργάνωση Kaiafas Battle που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι με παγκόσμια εμβέλεια και ως εκ τούτου θα έχει τεράστια διαφήμιση ο τόπος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.
ΜΑ ΚΑΛΆ ΡΕ ΛΕΒΈΝΤΕΣ
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ;
ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ;

Εσείς οι ίδιοι δεν καταγγείλατε δημόσια την προηγούμενη δημοτική αρχή για το ότι η λίμνη του Καϊάφα αποτελεί τον βόθρο της Ζαχάρως;
Η αλήθεια είναι μια: Η λίμνη είναι αποδέκτης του ελλειμματικού Βιολογικού που δεν λειτουργεί σύμφωνα με τις αναγκαίες προδιαγραφές για τη δημόσια υγεία, με αποτέλεσμα τα ακατέργαστα [ας δεχτούμε εν μέρει] βοθρολύματα της πόλης να χύνονται στη λίμνη, πριν με αυλάκι και τώρα με σωλήνες ….
Για αυτό το προηγούμενο καλοκαίρι μια μεγάλη περιοχή, στη βόρεια πλευρά έζευε

   Ή έχει γίνει μήπως κάποιο έργο που αγνοούμε;

Με σειρά εμπεριστατωμένων αναρτήσεων από τούτο το βήμα έχει περίτρανα αποδειχτεί η ανθυγιεινότητα και η επικινδυνότητα για όλους τους «λουόμενους» στη λίμνη.  
   Δεν χρειάζονται πολλά, αρκεί να ξαναδιαβάσετε:
α] το διάγγελμα του δημάρχου κ. Αλεξανδρόπουλου ως υποψήφιος:
 ….Η λίμνη Καϊάφα δεν μπορεί να είναι αποδέκτης ακατέργαστων αστικών λυμάτων, όταν μάλιστα η ίδια, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της, αποτελεί την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της περιοχής μας….. και
β] την κραυγή ενός «σημαντικού» φίλου:
 ….είναι απίστευτο να κάνουν water sports εκατοντάδες πολίτες σε μια λίμνη με αστικά λύματα και ο Δήμος να το επιτρέπει. Και τονίζω πως δεν αναφέρομαι στους κλασσικούς αθλητές. 
    Ο Καϊάφας παρανόμως είναι στην ουσία αποδέκτης, κι αυτό έγινε με δόλο προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Το πρόβλημα έχει μεγάλο και πικρό παρελθόν. Στις 13-9-12, πριν 10 χρόνια ο κ. Αλεξανδρόπουλος, ως επικεφαλής τότε της μείζονος αντιπολίτευσης έστειλε επιστολή στο ΕΛΠΕ  με κοινοποίηση στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και λοιπούς άρχοντες με πρώτο τον  Κωνσταντίνο Τζαβάρα, τότε υπουργό αναπληρωτή Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού:  με πραγματικές και προφανείς καταγγελίες. Ιδού ένα απόσπασμα:   
   …..τη λίμνη Καϊάφα, στην οποία σήμερα καταλήγουν τα αστικά λύματα της Ζαχάρως,  χωρίς να υποστούν ουδεμία επεξεργασία. Δεν επιτρέπεται να επενδυθεί ούτε ένα ευρώ, αν πρώτα δεν λυθεί το μείζον πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση η επένδυση θα είναι «λεφτά πεταμένα».

Το τραγελαφικό είναι ότι ο δήμαρχος επαίρεται δημοσίως, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι πάνω από όλα είναι με το νόμο, τελευταία στο συνέδριο των Ποινικολόγων στη Χαλκίδα.
Γιατί τόσο προκλητικά υποβιβάζετε αυτά τα μηνύματα και το πάτε φιρί-φιρί να γίνουμε ρεζίλι διεθνώς; 
Ντροπή σας & έγκλημα που παίζετε με τη δημόσια υγεία…

Για το ειδεχθές διαρκές έγκλημα, που συνεχίζεται ο δήμος έχει μεγάλη ευθύνη και παίζει με τη φωτά….& τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!

Θ. Κόλλιας
Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα