16.2 C
Pýrgos
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Κινέζικη Αντιπροσωπία στο Δήμο Ζαχάρως – Ανοίγει ο δρόμος προς το λάδι στην Κινέζικη Αγορά

spot_img
  • Επίσημη Κινέζικη Αντιπροσωπία στο Δήμο Ζαχάρως
  • Ανοίγει ο δρόμος προς το λάδι στην Κινέζικη Αγορά
  • Προοπτικές Επενδύσεων στον Ιαματικό Τουρισμό και στον Καϊάφα

Ο Δήμος Ζαχάρως, ύστερα από επαφές με την Σύλλογο Ελληνο-Κινεζικής Φιλίας και Ανάπτυξης Διμερών Σχέσεων, το Λαικό Κογκρέσο της Σαντόγκ, τον Επίτημο Πρέσβη της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Ελευθέριο Κόντο, προσκάλεσε αντιπροσωπία από την πόλη Τζινάν, η οποία είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και έχει πληθυσμό 103 εκατομμύρια κατοίκους.

Σύμφωνα και με τους στόχους της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι 2 χώρες μπορούν να αναπτύξουν συνεργασία σε τομείς, όπως ο αγροτικός, με την πλούσια βιοποικιλότητα και τα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα να εισέρχονται στην κινεζική αγορά.

Οι νέες διακρατικές συμφωνίες, μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας, ενισχύουν τις ταχύτερες διαδικασίες εκτελωνισμού, με αποτέλεσμα την προώθηση και πώληση περισσοτέρων Ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά.

Ο τουρισμός είναι επίσης ένας τομέας, στον οποίο πρέπει να δοθεί έμφαση, καθώς η Κίνα αποτελεί από μονή της ένα σημαντικό πυλώνα εισροής τουριστικών κεφαλαίων στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την εξωστρέφεια της περιοχής μας, διότι θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα μιας μεγάλης αγοράς, και θα προωθήσει τα συμφέροντα της τοπικής οικονομίας στο δύσκολο αυτό οικονομικό περιβάλλον.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε εδώ και 5 χρόνια, από το Δήμο Ζαχάρως με την συμβολή του εκλεγμένου Δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου.

Αναλυτικά:

Τη Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, αφίχθηκε η αντιπροσωπία, αποτελούμενη από:

  1. Tan Yanwei

Αναπληρωτής Διευθυντής της Μόνιμης Επιτροπής του Δημοτικού Λαϊκού Κογκρέσου του Jinan.

  1. Liu Min

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής του Δημοτικού Λαϊκού Κογκρέσου του Jinan.

  1. Ren Xiaoce

Αναπληρωτής Διευθυντής της Επιτροπής Ανάπτυξης Τουρισμού του Jinan.

  1. Pang Long

Αναπληρωτής Διευθυντής του Δημοτικού Γραφείου Εξωτερικών και Υπερπόντιων Κινέζικων Υποθέσεων του Jinan.

  1. Li Yaoting

Αναπληρωτής Διευθυντής Διεύθυνσης,Μεταφραστής, Τμήμα Ασιατικών, Αμερικανικών και Ωκεανικών Υποθέσεων του Δημοτικού Γραφείου Εξωτερικών και Υπερπόντιων Κινέζικων Υποθέσεων του Jinan.

 

Την Αντιπροσωπία συνόδευε ο Επίτιμος Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα,Ελευθέριος Κόντος, καθώς και ο μεταφραστής Φίλιππος Κόντος.

 

Την Αντιπροσωπία, υποδέχθηκαν, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, στην όμορφη περιοχή του Κακοβάτου.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη σε ελαιοτριβεία της ευρύτερης περιοχής, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά η διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας της ελιάς, καθώς και η εξαγωγή του λαδιού, του «πράσινου χρυσού».

 

Επίσης έγινε πλήρης ενημέρωση για την τυποποίηση του ελαιόλαδου, τα οφέλη για την υγεία και την πιστοποίηση του προϊόντος. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ελαιοτριβείων, καθώς και με τοπικούς καλλιεργητές. Στην αντιπροσωπία προσφέρθηκαν τοπικό ελαιόλαδο, τυποποιημένα τοπικά αγροτικά προϊόντα, προωθητικό ενημερωτικό υλικό  για το λάδι καθώς και κεράσματα.

 

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπίας κος Tan Yanwei, δήλωσε: «οι δύο λαοί, έχουν μακραίωνη ιστορία. Η επίσκεψη αυτή προετοιμάστηκε για αρκετό διάστημα και από τις δύο πλευρές, και είμαι ευχαριστημένος που επιτέλους ανοίγονται  προοπτικές συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα για τις δύο περιοχές μας. Αποκτήσαμε μια πλήρη εικόνα για το ελαιόλαδο, καθώς μας ενδιαφέρει πολύ η συνεργασία στον τομέα αυτό»

 

Τη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, έγινε ξενάγηση στην παραλία της Ζαχάρως, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα, στην Λίμνη καθώς και στο νησί της Αγίας Αικατερίνης.

 

Η πόλη Jinan, αποτελεί μια μεγάλη λουτρόπολη στην κινέζικη επικράτεια. Τονίστηκε το έντονο ενδιαφέρον για επενδυτική προοπτική για την περιοχή του Καϊάφα, καθώς η θερμοκρασία του νερού, τα χημικά συστατικά και θεραπευτικές ιδιότητες των Ιαματικών Πηγών του Καϊάφα, είναι μοναδικά. Επίσης το σημείο και το μοναδικής ομορφιάς τοπίο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν σύγχρονο τουριστικό προορισμό, καθώς και έναν διεθνή τόπο ιαματικής ιατρικής. Η αντιπροσωπία των Κινέζων αξιωματούχων αφού ενημερώθηκε για την περιοχή και τις ιδιαιτερότητες του Καϊάφα, εξέφρασε την διάθεση για την μεταφορά τεχνογνωσίας στην ιαματική αξιοποίηση των πηγών, καθώς και στην τουριστική ανάκαμψη της περιοχής.

 

Εν συνεχεία, η Κινέζικη αντιπροσωπία είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, και πρώην Δήμαρχο Γιώργο Δεββέ, καθώς ο Δήμαρχος κος Κοτζιάς απουσίαζε εκτάκτως στην Αθήνα. Στη συνάντηση αυτή, επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μια φορά,  οι κοινές πολιτιστικές αρχές των δύο λαών, οι διαπολιτισμική συνεργασία και όλες εκείνες οι δράσεις για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Κίνας. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων καθώς και επίσημη ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, καθώς και στον Αρχαιολογικό χώρο του λίκνου των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Η Κινέζικη Αντιπροσωπία, και μέλη της Δημοτικής Αρχής, στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Νέα Φιγαλεία, όπου δέχθηκαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και θαύμασαν το ορεινό τοπίο της περιοχής.

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ζαχάρως, υποδέχθηκαν επίσημα την Κινέζικη Αντιπροσωπία στο Δημαρχείο Ζαχάρως, όπου τέθηκαν οι άξονες τις περεταίρω συνεργασίας, στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και εξαγωγής του ελαιόλαδου,  την τουριστική και πολιτιστική συνεργασία καθώς και την επενδυτική προοπτική της περιοχής. Επίσης προτάθηκε η ανταλλαγή και φιλοξενία πολιτών και σπουδαστών στις δύο πόλεις, η αρχή των διαδικασιών αδελφοποίησης των δύο Δήμων. Μετά τα καθιερωμένα αναμνηστικά δώρα, υπογράφηκε το κοινό μνημόνιο συνεργασίας όπου καταγράφονται οι γενικοί τομείς της συνεργασίας.

 

Η επίσκεψη αυτή έκλεισε με εθιμοτυπική παρουσίαση και γνωριμία με επιχειρηματίες του τουρισμού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα