Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022
22.2 C
Pýrgos

ΚΙΝΑΛ: Παρουσίαση πρώτης δέσμη μέτρων οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης,  από Γιαν. Κουτσούκο

spot_img

Την πρόταση Νόμου του ΚΙΝΑΛ προς τη Βουλή των Ελλήνων  για την «πρώτη δέσμη μέτρων οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης», παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας  στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηλείας ο βουλευτής του κόμματος κ. Γιαν. Κουτσούκος.

Η παρουσίαση της πρότασης έγινε στη διάρκεια  της  εκδήλωσης που διοργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδακαι η Ν.Ε. Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, ενώ μετά το πέρας της ακολούθησαν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων κοινωνικών και οικονομικών φορέων του Νομού.

Αναλυτικότερα η Πρόταση δομείται πάνω στους παρακάτω θεματικούς άξονες:

  1. Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών:Για αποκλιμάκωση της υπέρογκης και αντιαναπτυξιακής φορολογίας και των εισφορών με άμεσο στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη στήριξη των νοικοκυριών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  2. Μέτρα στήριξης των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής: Για τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών των αγροτών, τη ρύθμιση οφειλών και την προστασία των επιδοτήσεων, με στόχο την τόνωση της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής.

iii. Ενίσχυση εργαζομένων και ανέργων:Για τη διάρρηξη του «φαύλου κύκλου» της επιδοτούμενης ανεργίας που στην ουσία ενεργεί ως δραστικό αντι-κίνητρο εύρεσης εργασίας, ενισχύει τη «μαύρη εργασία» και περιθωριοποιεί τον εργαζόμενο, για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η εργασιακή επανένταξη ως βασικός Πυλώνας του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος όπως εφαρμόστηκε πιλοτικά το 2014 προτείνεται να εφαρμοστεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παγίδα επιδοτούμενης φτώχιας που παράγει μόνιμους επιδοματούχους που αρνούνται την εργασία και περιθωριοποιούνται κοινωνικά.

  1. Άρση ακραίων αδικιών και ρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού νόμου 4387/2016: Έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις από 1.1.2019 και την ανάγκη για νέες αναλογιστικές μελέτες και νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων μετά τον Μάϊο του 2016.

Με την παρούσα πρόταση νόμου προτείνουμε άρση της μεγάλης αδικίας για χήρες και χήρους καθώς και την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους που θα εξισορροπήσει την κατάργηση, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΖΑΝΕΛ, του ΕΚΑΣ. Προτείνουμε ακόμα την κατάργηση της εισφοράς υπέρ υγείας 6% στις επικουρικές συντάξεις καθώς και τη μείωση 50% της συμμετοχής στα φάρμακα για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ.

  1. Στήριξη ΑμεΑ και ηλικιωμένων: Με αναβάθμιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω της οργανικής ένταξης του στις κοινωφελείς επιχειρήσεις ή τους Δήμους και αποτελεσματικές πολιτικές για τη στήριξη και κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ, με όρους ισότητας και αξιοπρέπειας.

vi.Μικρομεσαίοι δανειολήπτες: Για την αποτελεσματική προστασία των έντιμων δανειοληπτών, τη διάσωση της πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών και τη διασφάλιση της τήρησης των κανόνων διαφάνειας και αντιμετώπισης του μαύρου χρήματος στις όποιες διαδικασίες πλειστηριασμών.

vii. Ανάκτηση του ελέγχου της διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας: Για να εξασφαλίσουμε ότι η Δημόσια Περιουσία θα αξιοποιηθεί βάσει εθνικών στόχων και σχεδίου και όχι απλά προς εξόφληση των πιστωτών της χώρας.

viii. Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, μελέτη μόνιμων μέτρων στήριξης όλων των νησιών και επέκταση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου σε όλα τα νησιά, χωρίς εξαιρέσεις.

  1. ix. Βιώσιμη και οριστική ρύθμιση υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τη Φορολογική Διοίκηση και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης έως εκατόν είκοσι δόσεις και με προκαταβολή 5%.

 

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα