ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ

Κινδυνεύει… η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στο νομό!


Σε κίνδυνο τίθεται πλέον η καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία, με τους παραγωγούς, μετά την άρνηση του ΕΛΓΑ να τους αποζημιώσει για τις καταστροφές από τον φετινό καύσωνα αλλά και τα κόστη να τους «πνίγουν», να σκέφτονται να αλλάξουν καλλιέργεια ή ακόμα χειρότερα, να μην καλλιεργήσουν καν. Μια εξέλιξη με καταστροφικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της τοπικής (και όχι μόνο) οικονομίας, εάν τελικά οι παραγωγοί υλοποιήσουν την προειδοποίησή τους.

Προειδοποίηση εξάλλου, που την ανέφεραν και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρου Βασιλόπουλου.

Ο προβληματισμός αλλά και τα αιτήματα των παραγωγών αποτυπώθηκε σε επιστολή η οποία θα σταλεί τη Δευτέρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον Γεωπονικό Σύλλογο, κρούοντας με αυτό τον τρόπο τον κίνδυνο για το μέλλον της καλλιέργειας της βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία.

«Ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, επισημαίνοντας ότι όλες οι ενέργειες της Ομάδας για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί έπεσαν… στο «κενό», ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος τάχθηκε στο πλευρό των παραγωγών, τονίζοντας ότι από την πλευρά του θα κάνει ότι μπορεί για να καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις.