ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΚΙΝΗΜΑ ΦΙΛΩΝ ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟΥ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση χρήσης δασικής παραλιακής έκτασης 1.100 στρεμμάτων στον Δήμο Ήλιδας για 50 έτη, με σκοπό: α) τη δημιουργία ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟΥ και β) τη δημιουργία ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – ΚΑΝΑΔΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ»
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Το ΚΙΝΗΜΑ ΦΙΛΩΝ ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟΥ από κοινού με τον Δήμο Ήλιδας διεκδικούν την τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του Δήμου Ήλιδας που βρίσκεται στον Χελωνίτη Κόλπο. Το εκδηλούμενο εγχείρημά μας περιγράφεται αναλυτικά στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη, την οποία και σας κοινοποιούμε για την ορθή και πληρέστερη ενημέρωσή σας.
Συνοπτικά, το τουριστικό μοντέλο που προτείνουμε έχει ως πηγή υλοποίησης την αυτοχρηματοδότησή του από πολλούς, μικρούς, τοπικούς επενδυτές και από τον Ηλειακό Απόδημο Ελληνισμό.
Το εν λόγω εγχείρημα δεν παρουσιάζει εργολαβικό ενδιαφέρον, γιατί δεν απαιτούνται εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι χρηματοδότησης. Ως φορέα διαχείρισης προτείνουμε Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Λαϊκής Βάσης, ώστε ο Δήμος Ήλιδας, ως πυλώνας του Δημοσίου Συμφέροντος, να διατηρήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του εγχειρήματος.
Το μοντέλο καταλύματος που προτείνεται είναι ο ξύλινος οικίσκος, εμβαδού 35 τ.μ. και με όλα τα θετικά πλεονεκτήματα που αναλύονται ευκρινώς στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη. Επισημαίνουμε ότι το εγχείρημά μας υπακούει απόλυτα στο νομοθετικό πλαίσιο, όπως αυτό περιγράφεται στον ΔΑΣΙΚΟ ΝΟΜΟ 4280/2014.
Η επιτρεπόμενη κάλυψη στην συνολική έκταση των 1.100 στρεμμάτων είναι 2.500 οικίσκοι των 35 τ.μ., δυναμικότητας 10.000 κλινών. Η παραγόμενη οικονομική υπεραξία, στην ολοκληρωμένη μορφή λειτουργίας της τουριστικής επένδυσης, ανέρχεται περίπου σε 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τα οποία θα διαχέονται στην τοπική κοινωνία.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Απευθυνόμεθα με σεβασμό και απόλυτη εμπιστοσύνη προς εσάς και ζητάμε να συμπεριληφθεί το καινοτόμο εγχείρημά μας ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης στο 9ο αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας, που διοργανώνεται με κυβερνητική ευθύνη στις
Γραμμή Επικοινωνίας: Τηλέφωνο: 6983811357 – Email: xelonitiskolpos@yahoo.com
5 και 6 Φεβρουαρίου στην Πάτρα.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να μας δοθεί χώρος έκφρασης, για να ακουστεί ο λόγος του περιφερειακού, παραγωγικού κινήματος και να επαληθευθεί το περιεχόμενο του κεντρικού συνθήματος των αναπτυξιακών περιφερειακών συνεδρίων, «ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ».
Επίσης, σας επισημαίνουμε ότι μαζί μας στο αναπτυξιακό Συνέδριο θα παρευρίσκεται αντιπροσωπεία του Ηλειακού Απόδημου Ελληνισμού ΑΜΕΡΙΚΗΣ – ΚΑΝΑΔΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, για να εκφράσει από το βήμα των εργασιών του Συνεδρίου τον ανεκπλήρωτο πόθο της Δημιουργίας Ηλειακού Χωριού Απόδημου Ελληνισμού.
Επιπλέον, σας επισυνάπτουμε τα συμπεράσματα της Αναπτυξιακής Ημερίδας Χελωνίτη κόλπου, που διεξήχθη στις 14 Ιανουαρίου 2018 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.
Με εκτίμηση,
«Κίνημα Φίλων Χελωνίτη Κόλπου»
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1.ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ
2.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΑΛΕΚΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ
3.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ
4.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ
5.ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
6.ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΟ
7.ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ , ΧΡΗΣΤΟ ΣΠΙΡΤΖΗ
8.ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ
9.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ
10.ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟ
11.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΕΦΗ ΣΑΛΤΑΡΗ
12.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ
13.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΖΑΒΑΡΑ
14.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
15.ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
16.ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – ΚΑΝΑΔΑ
17.ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΔΝΕΪ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
18.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
19.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
20.ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ «ΦΩΝΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Ν. ΥΟΡΚΗ»
21.Μ.Μ.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Γραμμή Επικοινωνίας: Τηλέφωνο: 6983811357 – Email: xelonitiskolpos@yahoo.com
ΚΙΝΗΜΑ ΦΙΛΩΝ ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟΥ
Αμαλιάδα, 22 Ιανουαρίου 2018