Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
18 C
Pýrgos

Κινητικότητα μαθητών-τριών του Γυμνασίου Λεχαινών στην Ουέσκα της Ισπανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Safety first”

spot_img

Στις 6-11/3/2022 το Γυμνάσιο Λεχαινών πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο σχολείο “Colegio Santa Rosa- Altoaragón” στην Ουέσκα της Ισπανίας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ που υλοποιείται μεταξύ τριών σχολείων (Γυμνάσιο Λεχαινών Ελλάδα- Colegio Santa Rosa- Altoaragón, Huesca Spain, Szkoła Podstawowa im. Romana Dworczaka i dr Anny Wróbel w Syryni, Syrynia Poland).

Από το σχολείο μας συμμετείχαν δώδεκα (12) μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί Κοκκίνου Άννα, Αναγνωστοπούλου Αναστασία και Μήλεση Πηνελόπη. Το πρόγραμμα ήταν δυναμικό και σαφώς διαμορφωμένο, τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ενώ και η συνεργασία των ομάδων υπήρξε άψογη και εποικοδομητική. Η ομάδα συμμετείχε με ενθουσιασμό και συνεργάστηκε άψογα στις δραστηριότητες, οι οποίες αφορούσαν, σύμφωνα και με το πρόγραμμα, την ασφάλεια στο σπίτι, στο δρόμο και το σχολείο.

Έγιναν δραστηριότητες σε αθλητικές εγκαταστάσεις (γυμναστήριο, αίθουσα αναρρίχησης, πισίνα) με στόχο την επιμόρφωση για θέματα προστασίας, πρόληψης και πρώτων βοηθειών σε περίπτωση τραυματισμού.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε άσκηση στο βουνό (διαδρομή με χιονοπέδιλα) με στόχο την υλοποίηση άσκησης για προστασία και διάσωση από χιονοστιβάδα, η οποία ήταν απόλυτα επιτυχής!

Η ομάδα ξεναγήθηκε επίσης στην πόλη και στα αξιοθέατα της περιοχής. Η φιλοξενία από τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς άφησε επίσης τις καλύτερες εντυπώσεις και η αποστολή επέστρεψε με τις βαλίτσες γεμάτες ωραίες αναμνήσεις, καινούριες φιλίες και πολύτιμες εμπειρίες ζωής, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πόσο σημαντικά για την εκπαιδευτική κοινότητα είναι τα προγράμματα Erasmus+.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα