ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΗΛΕΙΑ

Κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Αρχαία Ολυμπία


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Αρχαία Ολυμπία.

Κύριοι,

Με την παρούσα ζητάμε από τη  Διοίκηση της Alpha Bank, αφενός να μας γνωστοποιήσει τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της στην Αρχαία Ολυμπία και αφετέρου να επανεξετάσει  την απόφαση της, η οποία κρίνεται καταχρηστική και προκλητική.

Το τελευταίο διάστημα, χωρίς να υπάρξει καμία σχετική ενημέρωση  ΄΄ κυκλοφόρησε ΄΄ φήμη κατά την οποία η Alpha Bank θα προβεί στο εν λόγω κλείσιμο και ένας ολόκληρος Δήμος ασχολείται με μία απόφαση ακατανόητη που δείχνει έλλειμμα ευαισθησίας προς το επιχειρηματικό και κοινωνικό σύνολο, χωρίς να υπολογιστούν οι λόγοι που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, αλλά και της κοινωνικής διάστασης της λειτουργίας ενός τραπεζικού καταστήματος.

Κύριοι,

Η λειτουργία μίας Τράπεζας δεν είναι μόνο οι αριθμοί.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με 41 τοπικές κοινότητες αριθμεί πάνω από 19.000 κατοίκους σε μόνιμη βάση, αριθμός που πολλαπλασιάζεται τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα, λόγω της επισκεψιμότητας, η οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα εκατομμύριο επισκεπτών ετησίως.

Η Αρχαία Ολυμπία πέρα από την μεγάλη τουριστική κίνηση χάρη στο διεθνούς ακτινοβολίας αρχαιολογικό χώρο της, παρουσιάζει έντονη αγροτική δραστηριότητα, επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεγάλες  και μικρότερες τουριστικές δραστηριότητες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, φαρμακεία, ιατρεία, καταστήματα καθημερινής ανάγκης και εξυπηρέτησης καθώς και καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, σχολεία, νομικά πρόσωπα, σύλλογοι, ΕΛΤΑ κτλ  διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους στην τράπεζα σας.

Αγροτικές Συντάξεις, επιδοτήσεις, μισθοδοσία υπαλλήλων, προγράμματα «ΕΣΠΑ», «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», «ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» εξυπηρετούνται από το κατάστημα της τράπεζας σας.

Κύριοι,

Η επερχόμενη κατάργηση του υποκαταστήματος έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία της Αρχαίας Ολυμπίας.

Επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη λειτουργία του καταστήματός,

Επειδή δεν είναι δυνατό όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής,          απαιτούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή που πλήττει μια περιοχή με ιδιαίτερη ιστορική και ιδεολογική βαρύτητα.

Η τράπεζα σας όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά να οργανωθεί  και να στελεχωθεί  ώστε να συμβάλλει και να βοηθήσει με την παρουσία της στην ανάπτυξη της περιοχής και όχι στον αφανισμό της.

Διαφορετικά θα σταθμίσουμε και εμείς ως συνδικαλιστικό όργανο του νομού Ηλείας (που εκπροσωπεί 13 Εμπορικούς Συλλόγους-Μέλη μας και 2.500 εμπόρους) συνολικά τις σχέσεις μας με την τράπεζά σας και θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις, σεβόμενοι τον τόπο που γέννησε τους ολυμπιακούς αγώνες και το μεγαλείο του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.

 

Εν αναμονή ενεργειών σας,

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Καρυώτης Νικόλαος                                                     Σκορδαλής Νικόλαος