Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
22.8 C
Pýrgos

«Κλειδωμένες» πόρτες και χωρίς κάμερες το τετ α τετ φοιτητών Συρίγου – Οι αλήθειες προφανώς τρομάζουν και ενοχλούν! (βίντεο)

spot_img

Σκηνές «απείρου κάλους» στον «ναό της γνώσης», στο χώρο του άλλοτε ΤΕΙ – Πανεπιστημιακής Σχολής της Αμαλιάδας, κατά την υπογραφή της σύμβασης για την δημιουργία της νέας Γεωργικής Σχολής με τη σύμπραξη της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Αντιπροσωπεία των φοιτητών ζήτησε να συναντηθεί με τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης, προκειμένου να του εκφράζουν τις απορίες τους, αλλά και την αγανάκτησή τους από το «σβήσιμο» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ηλεία αλλά και την αναγκαστική τους «μετακόμιση» στο Μεσολόγγι, μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Ο κ. Συρίγος δέχθηκε να συνομιλήσει με τους φοιτητές, αλλά ζήτησε από τους δημοσιογράφους να κατεβάσουν τις κάμερες… Ωστόσο, μετά από λίγο ο κ. Συρίγος τους ζήτησε να συνομιλήσουν μετά το πέρας της εκδήλωσης, καθώς γινόταν σε απευθείας σύνδεση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τα πράγματα ωστόσο οξύνθηκαν, όταν, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης, φοιτήτρια του ζήτησε πρώτα να τους ακούσει και μετά να υπογράψει, πριν να είναι αργά. Αμέσως ο Αντιπρύτανης, η Διευθύντρια της Σχολής αλλά και ο φύλακας της εταιρείας secutiry έσπευσαν να απομακρύνουν τη φοιτήτρια από το αμφιθέατρο, με τον δημοτικό σύμβουλο Ήλιδας κ. Γιώργο Κράλλη να αντιδρά και να ζητά να παραμείνει η φοιτήτρια μέσα στο αμφιθέατρο.

Και εκεί που μείναμε όλοι με την εντύπωση ότι θα παρακολουθήσουμε ένα ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στον Υπουργό και τους φοιτητές, οι δημοσιογράφοι «έφαγαν πόρτα» από τον φύλακα της Σχολής, ύστερα από «εντολή» που δόθηκε… από τα «ανώτερα κλιμάκια»!

Η Δημοκρατία και η ενημέρωση σε όλο της το μεγαλείο…

Συγχαρητήρια!!!

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα