ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑ

Κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Πύργου την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω απολύμανσης

  • 47
    Shares

Σε προληπτική απολύμανση σχολικών συγκροτημάτων ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού του κορονοϊού προχωρά ο Δήμος Πύργου στα σχολεία της αρμοδιότητάς του  όλων των βαθμίδων.

Για το λόγο αυτό τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 5/3 και την Παρασκευή 6/3.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πύργου για το θέμα ανέφερε:

“Το να προλαμβάνεις είναι ασύγκριτα καλύτερο από το να θεραπεύεις στην Ιατρική. Επειδή υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο γενικό πληθυσμό γύρω από την εξάπλωση της ίωσης του Κορωνοϊού και επειδή στη χώρα αρχίσαν να εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα και επειδή έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο Μαθητικό πληθυσμό ο οποίος τελεί σε συνθήκες που έχουν αυξημένη πιθανότητα μετάδοσης του Ιού , πρέπει να προβούμε σε διαδικασία απολύμανσης όλων των χώρων που εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αναθέτουμε σε όλους όσους μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά στην πόλη μας, άμεσα ξεκινήσουν σε όλα τα σχολεία την απολύμανση. Ήδη όλα τα σχολεία έχουν προμηθευτεί εδώ και αρκετό καιρό αντισηπτικά τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις αίθουσες προς χρήση των μαθητών”.

Δημήτρης Μεσσαλάς Αντιδήμαρχος Παιδείας:

“Προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής είναι η προστασία των Μαθητών για την καταπολέμηση του Ιου που επικρατεί τον τελευταίο καιρό και έχει ανησυχήσει τις οικογένειες και τη μαθητική κοινότητα. Ταυτόχρονα είναι και η εποχική γρίπη που όπως γνωρίζεται με απόφαση του Δημάρχου είχαμε κλείσει αρκετά σχολεία ως εκ τούτου θα προβούμε στο κλείσιμο των σχολείων την Πέμπτη και την Παρασκευή  ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει απολύμανση και στις 87 σχολικές μονάδες του Δήμου μας για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας”.


  • 47
    Shares