Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
16.7 C
Pýrgos

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στον Δήμο Ήλιδας- Αποκαρδιωτική εικόνα στους ελαιώνες

spot_img

 

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, βρέθηκε στον Δήμο Ήλιδας, για το χαλάζι που έπεσε σε ελαιώνες.σε περιοχές του Δήμου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η φετινή συγκομιδή ελαιοκάρπου.

Ειδικότερα η επόπτρια του ΕΛΓΑ για την Ηλεία, κα. Πανταζοπούλου μαζί με συνεργάτη της γεωπόνο από το παράρτημα του Οργανισμού στην Πάτρα, και με συνοδεία τοπικών παραγόντων όπως ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, κ. Χρήστο Βαλιανάτο, επισκέφθηκαν το Κρυονέρι, τη Δάφνη, το Γεράκι, το Χάβαρι, καθώς και άλλες περιοχές του Δήμου Ήλιδας και η εικόνα που αντίκρισαν ήταν αποκαρδιωτική, αφού η ζημιά από το χαλάζι είναι πολύ μεγάλη και σε κάποιες περιπτώσεις η καταστροφή αγγίζει το 70-80%.

Οι παραγωγοί, ζητούν να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των εξατομικεύσεων στου ελαιώνες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις αποζημιώσεις, αφού οι παραγωγοί βρίσκονται λίγες ημέρες πριν από την συγκομιδή του ελαιοκάρπου, και λόγω της ζημιάς από το χαλάζι, πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα