ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων του νομού 


«Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου  Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Νομού Ηλείας συνεδρίασε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020. Την συνεδρίαση απασχόλησε κυρίως η δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι συνάδελφοι το τελευταίο τετράμηνο καθώς και το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται.

Ο τουρισμός από «βαριά βιομηχανία» της χώρας, εξελίσσεται στον βαριά ασθενή της.

Το ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε τις τουριστικές μεταφορές στο μάτι του κυκλώνα. Το αποτέλεσμα ήταν το αντικείμενο εργασίας του συγκεκριμένου κλάδου, που  κυρίως είναι η διοργάνωση εκδρομών και περιηγήσεων, οι σχολικές εκδρομές και η μεταφορά εισερχόμενων τουριστών στη χώρα στα ξενοδοχεία τους και στους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, να πάψει ουσιαστικά να υπάρχει. Παράλληλα η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοίρασε ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους οδηγώντας τους μικρομεσαίους στον αφανισμό.

Με αυτά τα δεδομένα το σωματείο μας από τη πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της κρίσης προχώρησε σε δυναμικές ενέργειες για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης για τις επιχειρήσεις μας και τόνωσης της αγοράς.  Ενημερώθηκαν επανειλημμένως για την κατάσταση όλοι οι αρμόδιοι φορείς (υπουργεία, περιφέρεια και οι βουλευτές του νομού). Αποδείχτηκε όμως πως η στήριξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών δεν είναι στην ατζέντα τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή μας, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα μας δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 10 π.μ στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στο Πύργο».