ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Κοιτάζει” και… προς Πλατανιά ο Αστέρας-Η νέα Football League


 

 

Μπορεί η τιμωρία του Αστέρα και αυτό το -5 να ήταν βαρύ ωστόσο μετά και την αφαίρεση τριών βαθμών από τον Εθνικό, η ομάδα της Αμαλιάδας κατατάσσεται στην πρώτη επιλαχούσα θέση, από τη στιγμή που θα προκύψει κάποια κενή θέση στη Football League. Για τον Ηρακλή έχουμε γράψει αναλυτικά σε προηγούμενα δημοσιεύματα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όμως την ίδια ώρα, σε περιπέτειες φαίνεται να βρίσκονται και άλλες ομάδες.

 

Η Football League της νέας περιόδου και σύμφωνα πάντα με τα τωρινά δεδομένα εκτός αν προκύψουν τα σενάρια αναδιάρθρωσης από την ερχόμενη σεζόν, θα διεξαχθεί με 16 ομάδες. Από 18 οι ομάδες μειώνονται σε 16 καθώς υποβιβάστηκαν έξι με στόχο την μείωση των ομάδων στην κατηγορία.
Οι νέες ομάδες είναι οι Πλατανιάς και ΑΟΚ Κέρκυρα που υποβιβάστηκαν από τη Super League.
Να σημειωθεί βέβαια ότι φημολογούνται διάφορα για το μέλλον του Πλατανιά, με το καλό σενάριο να είναι ότι θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση αργά ή γρήγορα και η ομάδα θα πορευτεί στη Φούτμπολ Λιγκ, διεκδικώντας κάτι καλό. Από την άλλη, υπάρχουν και κακές φήμες που αναφέρουν ότι ο Πλατανιάς μπορεί να μπει σε μεγάλες περιπέτειες αν δεν βρεθεί κάτι σοβαρό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις τελευταίες μέρες έχει απολυθεί όλο το προσωπικό της ΠΑΕ και σε κάθε περίπτωση, η ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία διαδικασία αναδιοργάνωσης, που συνεπάγεται με την αποχώρηση του Μαν. Μαθιουλάκη και τη νέα σελίδα που επιχειρείται να γυρίσει η ομάδα του Πλατανιά.
Από την Γ Εθνική έρχονται ο ΝΠΣ Βόλος , ο Ηρακλής ο Αήττητος Σπάτων και ο Ηρόδοτος (με βάση την πρωτόδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή για το ματς Αστέρα-Ηροδότου).

Η νέα Football League

ΑΟΚ Κέρκυρα
Πλατανιάς
Τρίκαλα
Εργοτέλης
Απόλλων Λάρισας
Α Ε Καραϊσκάκης
Αιγινιακός
Παναχαϊκή
Α Ε Σπάρτη
Δόξα Δράμας
ΑΟΧ Κισσαμικός
Απόλλων Πόντου
Ηρακλής
ΝΠΣ Βόλος
Αήττητος Σπάτων
Ηρόδοτος ή Αστέρας

Αυτά που λέει ο ΚΑΠ

Από εκεί και πέρα, ο ΚΑΠ αναφέρει τα εξής: «Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνται να αγωνιστούν στη Football League, παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν
λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης – μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων – του μίνι πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες .

Αν στη διαδικασία υποβιβασμού/προβιβασμού ανάμεσα στη Football League και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία από την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 και μετέπειτα απαιτηθεί, για λόγους αναδιάρθρωσης του αριθμού των Ομάδων της Football League, διαφορετική αναλογία υποβιβασμού/προβιβασμού αυτή θα διαμορφωθεί με
βάση τα δεδομένα εκείνης της περιόδου και θα ανταποκρίνεται στις αναγκαίες αριθμητικές διορθώσεις και μεταβολές
».