Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Κολυμβητήριο Ήλιδας: Τρία χρόνια πρακτικά κλειστό, χωρίς επίσημη δικαιολογία

spot_img

Τρίτος χρόνος στον οποίο το κολυμβητήριο Αμαλιάδας είναι πρακτικά κλειστό, είναι αυτός ο οποίος διανύουμε. Και λέμε πρακτικά κλειστό, καθώς με εξαίρεση κάποια διαστήματα, λίγων μηνών, όλο το υπόλοιπο διάστημα το κολυμβητήριο βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Τη φετινή σεζόν και μόνο, το κολυμβητήριο αφού έκλεισε πρώτη φορά τον Οκτώβριο, με το πρώτο κύμα σφοδρής κακοκαιρίας, ξανάκλεισε μετά από λίγες εβδομάδες, στο δεύτερο κύμα του Νοεμβρίου και έκτοτε δεν έχει ανοίξει ξανά.

 

Αποτέλεσμα, ολόκληρη η σεζόν να έχει πάει χαμένη, καθώς οι σύλλογοι και οι αθλητές, έχουν χάσει εγγραφές, έχουν χάσει συνδρομές, οι αθλητές έχουν χάσει προπονήσεις, αγώνες και γενικά τα πάντα. Από το καλοκαίρι του 2019 και μέχρι σήμερα, το κολυμβητήριο πρακτικά είναι κλειστό. Άνοιξε τον Νοέμβριο του 2019, λειτούργησε για περίπου τρεις μήνες, οπότε και έκλεισε με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Όταν επετράπησαν από την Γ.Γ.Α. ξανά οι προπονήσεις για τους αθλητές των αγωνιστικών ομάδων, την Άνοιξη του 2019, τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, το κλειστό κολυμβητήριο. Και αφού φάγαμε το 2019 κάπως έτσι, άνοιξε πέρσι ξανά το κολυμβητήριο, για να κλείσει με αφορμή το lockdown του 2020. Έκλεισε και πρακτικά παρέμεινε κλειστό, χωρίς να έχουν και πάλι τη δυνατότητα οι αθλητές να κάνουν προπόνηση, με αποτέλεσμα μερικοί από αυτούς να πηγαίνουν για προπονήσεις στην Πάτρα και οι υπόλοιποι, οι μικρότεροι, να στραφούν σε άλλα αθλήματα. Και βέβαια, παραμένουν αποκλεισμένοι οι Ηλείοι μαθητές οι οποίοι δίνουν πανελλήνιες, από τις προπονήσεις στην κολύμβηση και πρέπει να μεταβούν σε άλλους νομούς.

Τη σεζόν που διανύουμε, χωρίς lockdown, συμπληρώνουμε αισίως πέντε μήνες με κλειστό το κολυμβητήριο, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση προς τους συλλόγους, για το τι μέλλει γενέσθαι και πότε θα ανοίξει το κολυμβητήριο, το οποίο εδώ και τρία χρόνια, όχι απλά υπολειτουργεί, αλλά πρακτικά όπως είπαμε και παραπάνω δεν προσφέρεται για προγραμματισμό και σταθερές προπονήσεις κατά τη διάρκεια μιας σεζόν.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, τον Νοέμβριο του 2019, απαντά στην ερώτηση αν το κολυμβητήριο είναι βιώσιμο, τονίζοντας ότι το κολυμβητήριο Ήλιδας είναι μοναδικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, διότι είναι βιοκλιματικό και άρα δεν έχει μεγάλο κόστος λειτουργίας. Το ερώτημα βέβαια δεν είναι μόνο το γιατί αφού έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας, οι άλλες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν έχουν αντιγράψει αυτό το μοντέλο. Το κυρίαρχο ερώτημα είναι ότι αφού το κόστος είναι μικρό και δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει εκπτώσεις «για μερικά χιλιάρικα», τότε γιατί το τελευταίο εφτάημηνο έχει μόλις και μετά βίας λειτουργήσει ενενήντα μέρες και γενικά, τα τελευταία τρία χρόνια υπολειτουργεί.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα