10.5 C
Pýrgos
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: Τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο η κατάσταση που το παραλάβαμε εμείς το 2014

spot_img

ΘΕΜΑ: “Το κολυμβητήριο Αμαλιάδας θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί – Τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο η κατάσταση που το παραλάβαμε εμείς το 2014” .

Λόγω  του γεγονότος ότι για άγνωστος λόγους και επιδιώξεις της παρούσας δημοτικής αρχής παραμένει κλειστό  το κολυμβητήριο Αμαλιάδας -όπως συμβαίνει και άλλες δομές του Δήμου που είτε καθυστερούν αδικαιολόγητα να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους, είτε επιδιώκεται να μπει “λουκέτο” στα κρυφά- εμείς απαντάμε με ντοκουμέντα.

Με έκπληξη διαβάσαμε ρεπορτάζ και δηλώσεις του νεου προέδρου του ΝΠΔΔ “Ο Ηλείος”, σύμφωνα με τις οποίες το κολυμβητήριο Αμαλιάδας δεν δύναται(;) να ξεκινήσει την κολημβητική του περίοδο, διότι αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα(;) προβλήματα.

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Επειδή είστε νέος στην πολιτική ανυπέρβλητα ήταν τα προβλήματα που παραλάβαμε εμείς το 2014 σε ένα κολυμβητήριο που είχε ξεκινήσει τη χρήση του μόνον έναν χρόνο πριν, όμως καταφέραμε να ανοίξει στην ώρα του.

Έπειδή μάλλον δεν γνωρίζετε, σας παραθέτουμε ένα ένα τα τότε προβλήματα, τόσο στο κολυμβητήριο, όσο και στο υπόλοιπο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, προκειμένου να μάθετε την ιστορία του χώρου και να είστε πιο προσεκτικός την επόμενη φορά.

  • Το 2014 το κολυμβητήριο είχε πολύ μεγαλύτερες βλάβες στην γεωθερμία και την ηλιοθερμία, βλάβες που αν είχαν εξ αρχής το 2013 διαπιστωθεί και αποκατασταθεί δεν θα διαιωνίζονταν έως σήμερα. Παρ’ όλα αυτά εμείς το αποκαταστήσαμε και το λειτουργήσαμε κανονικά και χωρίς λασπολογίες. Διότι βάζαμε πάντα σε πρώτη προτεραιότητα το καλό των συνδημοτών μας και όχι το όποιο πολιτικό κόστος.
  • Το 2014 η τότε δημοτική αρχή είχε αποκρύψει έγγραφο -που σας παραθέτουμε ως ντοκουμέντο- από τον προμηθευτή των ηλιακών συλλεκτών σύμφωνα με το οποίο η ηλιοθερμία είχε καταστραφεί από την λάθος χρήση της πρώτης χρονιάς και τη μη σωστή τοποθέτηση μιας σειράς εξαρτημάτων. Αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ζημιές και να χρειάζεται σχεδόν πλήρης αντικατάσταση.
  • Το 2014 υπήρχαν σοβαρές φθορές ακόμα και στα αποδυτήρια η σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, τις οποίες και είχαμε αποκαταστήσει πλήρως για να λειτουργήσει.

Το 2014 παραλάβαμε το κολυμβητήριο σε παράνομη λειτουργία, χωρίς άδεια της κολυμβητικής δεξαμενής, χωρίς κανονισμό λειτουργίας, χωρίς ναυαγοσώστη και επόπτη, χωρίς καν έξοδο κινδύνου(!) για τους κολυμβητές. Σήμερα όλα αυτά είναι αυτονόητα γιατί εμείς δημιουργήσαμε τις κατάλληλες συνθήκες, λαμβάνοντας άδεια ακόμα και τέλεσης μεγάλων αγώνων.

  • Το 2014 κάνεις δεν ήθελε να πληρώσει για την κάθε υποδομή του κολυμβητηρίου (λωρίδες κολύμβησης, αποδυτήρια, γραφεία) που χρησιμοποιούσε με τις “ευλογίες” της δημοτικής αρχής, παρά μόνο να λαμβάνει χρήματα από τους γονείς ωια ρα παιδιά τους που αθλούνταν. Αλήθεια γιατί κι εσείς χρησιμοποιείτε πλέον

και εγκρίνατε αμέσως την δική μας τιμολογιακή πολιτική, αφού η πόλη γνωρίζει ότι παράταξή σας έταζε προεκλογικά επιστροφή  στην εποχή του “δεν πληρώνω”.

  • Το 2014 και οι υπόλοιπες υποδομές του Δημοτικού Αθλητικού Κεντρου Αμαλιάδας ήταν σε άθλια κατάσταση. Τα γήπεδα -μεταξύ των οποίων και το κεντρικό του σταδίου- ήταν κατεστραμμένα με ξερό τον χλοοτάπητα, ενώ το το κλειστό έμπαζε νερά από τη στέγη, έναν μήνα πριν ο Κόροιβος παίξει για πρώτη φορά στην Α1 και με την διοργανώτρια αρχή να απειλεί ότι δεννθα δώσει την άδεια συμμετοχής. Τελικά τα αποκαταστήσαμε σε χρόνο ρεκόρ, χωρις τυμπανοκρουσίες και φαμφάρες.
  • Το 2014 μας αφήσατε το Νομικό Πρόσωπο με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ αντί για 1.100.000 ευρώ που έπρεπε να είναι κανονικά, όταν οι μισθοδοσίες προσωπικού ήταν 380.000 ευρώ, τα επίσημα χρέη 180.000 ευρώ και τα “κρυφά” χρέη για τη ΔΕΗ άλλες 250.000 ευρώ. Και εκεί παρά τα εμπόδια καταφέραμε με αύξση ρου τακτικού προϋπολογισμού κατά 150.000 ευρώ και έκτακτες επιχορηγήσεις να μην πτωχεύσει ο “Ηλείος”.

 

Κύριε πρόεδρε,

Ελπίζουμε εσείς ως νέος άνθρωπος να μην συμμετέχετε στην εκστρατεία απαξίωσης της δημοτικής μας αρχής και απλώς να μην γνωρίζετε την πραγματικότητα.

Το κολυμβητήριο μπορεί να ανοίξει άμεσα με μικροπαρεμβάσεις και την τακτική του συντήρηση, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο.

Μην ταλαιπωρείται άλλο τα σωματεία, τους αθλούμενους και τους γονείς.

Μην απαξιώνετε τις υποδομές της πόλης.

Διότι για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο θα κληθείτε να διαχειριστείτε τα επόμενα χρόνια, τα περίπου 4.000.000 ευρώ σε έργα που έχουμε εντάξει.

Και εκεί το ψέμα, η λάσπη και η “κωλοτούμπα” δεν χωρούν.

Χρειάζεται σύνεση και καθαρός λογος.

ΥΓ.: Σας παραθέτουμε και μια σειρά φωτογραφίες του 2014, για να καταλάβετε τι σημαίνουν πραγματικά προβλήματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ” 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα