21.8 C
Pýrgos
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Κολύμβηση: Με βαθμό… κάτω από τη βάση οι αγώνες της Αμαλιάδας

spot_img

Προτεινόμενα

Με πολλά προβλήματα διεξήχθησαν οι αγώνες κολύμβησης στην Αμαλιάδα. Ένα κρας τεστ για την Αμαλιάδα και τον Δήμο Ήλιδας, επάνω στη βάση της προοπτικής να αναλάβει και στο μέλλον ανάλογους και γιατί όχι και μεγαλύτερους αγώνες. Ένα τεστ όμως στο οποίο φαίνεται ότι η Αμαλιάδα δεν πήρε και τόσο καλό βαθμό! Για την ακρίβεια, μάλλον έπεσε κάτω… από τη βάση!

 

Παρόντων εκατοντάδων παιδιών, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και του προεδρείου της Περιφερειακής Επιτροπής, διεξήχθησαν αγώνες προαγωνιστικών τμημάτων. Για να το κάνουμε πιο κατανοητό, είναι αγώνες πολύ μικρών ηλικιών, τα αποτελέσματα των οποίων δεν προσμετρούν σε κάποιο όριο πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ήταν επίσημη ημερίδα της ΚΟΕ, την οποία ανέθεσε στον Δήμο Ήλιδας να φιλοξενήσει.

Ωστόσο, συνέβησαν αρκετά παρατράγουδα, υπήρξαν αρκετά οργανωτικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι «θεσμικοί» οι οποίοι παρέστησαν, να μην είναι και τόσο ικανοποιημένοι. Εις μάτην, άνθρωπος του Δήμου Ήλιδας μετέφερε σε άνθρωπο της ΚΟΕ την πεποίθηση ότι «η Ήλιδα είναι ο τόπος που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα παίρνει αγώνες ο κόσμος να χαλάσει». Η πραγματικότητα απέχει πάρα πολύ. Γιατί μπορεί στην αρχαιότητα η Ήλιδα να είχε μόνιμα τη διοργάνωση των δικών της, Ολυμπιακών Αγώνων, στη σημερινή εποχή όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και οι Συνομοσπονδίες, οι Ομοσπονδίες, οι Ενώσεις ή οι Περιφερειακές Επιτροπές, για να αναθέσουν αγώνες, θέλουν να βλέπουν έργα!

Οι παρουσίες στους αγώνες

Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο  Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Νίκος Ξυλούρης, ο Πρόεδρος της Περιφεριακής Επιτροπής Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων της ΚΟΕ Θεόδωρος Μπλούδρος, ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Σάκκος, ο Ταμίας Χρήστος Σαλογιάννης. Από παρουσίες δηλαδή, όχι κι άσχημα. Και βέβαια ο Δήμος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» Γιώργος Μπακέλας. Συνέθεσαν το «κάδρο» των παρουσιών, που ως είθισται στα “επαρχιακά” ΜΜΕ φροντίζουμε να παραθέτουμε, αλλά και να προσέχουμε μην ξεχάσουμε και κανέναν. Και το ξαναλέμε. Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και το προεδρείο της Περιφερειακής Επιτροπής, δεν είναι και λίγο για αγώνες στην Αμαλιάδα, χωρίς ουσία και σοβαρό διακύβευμα. Βέβαια, γι’ αυτούς, υπήρχε ουσία και μάλιστα μεγάλη. Ήταν να δουν από “πρώτο χέρι”, πώς πάνε τα πράγματα και αν υπάρχουν οι συνθήκες να διεξαχθούν στο μέλλον αγώνες και πιο μεγάλοι. Η ΚΟΕ αυτό θέλει. Να υπάρχουν κολυμβητήρια, να δίνει αγώνες, να εξαπλώνεται ο υγρός στίβος.

Γκρίνια από τις αποστολές και προβλήματα

Επειδή λοιπόν είναι καλό να μην μιλάμε στον αέρα, αλλά να παραθέτουμε και στοιχεία, θα αναφέρουμε όλα τα όσα μας μετέφεραν άνθρωποι που συμμετείχαν. Όχι επειδή προβλήματα θα σταματήσουν να υπάρχουν, αλλά επειδή δεν θα πρέπει να βγαίνει προς τα έξω ούτε στρεβλή εικόνα, αλλά ούτε και ότι σε μόνιμη βάση «όλα έχουν γίνει στον πόντο». Όχι απλά λοιπόν δεν ήταν όλα άψογα, αλλά υπήρχαν σοβαρά προβλήματα. Με πιο χαρακτηριστικό, ότι οι αγώνες ενώ είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 9 το πρωί του Σαββάτου, ξεκίνησαν στις 11. Με δίωρη καθυστέρηση, καθώς το κολυμβητήριο ήταν ανέτοιμο, με αποτέλεσμα οι αποστολές των παιδιών που είχαν έρθει και από μακρινά μέρη, είχαν ξεκινήσει στις 4 τα ξημερώματα για να βρίσκονται στις 9 στην Αμαλιάδα, περίμεναν. Και μόλις στις 11 τους δόθηκε το «ΟΚ» να βουτήξουν μέσα για να ξεκινήσουν… προθέρμανση!

Όπως στο «περίμενε», ήταν και οι άνθρωποι που είχαν ξεκινήσει νωρίς το πρωί από την Τρίπολη, για να φέρουν τις ηλεκτρονικές πλάκες, επειδή δεν διαθέτει η Αμαλιάδα αυτό τον εξοπλισμό. Για την ακρίβεια, ούτε καν διαδρόμους δεν διαθέτει, καθώς την προηγούμενη φορά που άδειασαν από νερό την πισίνα, δεν φρόντισαν να τους αφαιρέσουν πρώτα. Με αποτέλεσμα χωρίς νερό, οι πλαστικοί διάδρομοι να κρέμονται στον αέρα, να ξεραθούν από τον ήλιο και να σπάσουν. Και έτσι, έπρεπε να έρθουν διάδρομοι από την Πάτρα. Τους οποίους διαδρόμους όμως δεν είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν από το προηγούμενο βράδυ, αλλά εκείνη την ώρα. Πάλευαν να τους τοποθετήσουν, δεν έμπαιναν και καλά οι διάδρομοι και κάπως έτσι η ώρα περνούσε και ο εκνευρισμός των παιδιών και των συνοδών τους μεγάλωνε. Μέχρι και ομπρέλες για τους κριτές δεν υπήρχαν, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δουλέψουν κάτω από τον ήλιο, με αποτέλεσμα να τρέχουν τελευταία στιγμή να βρουν και να τοποθετήσουν ομπρέλες για τους κριτές.

Ο Θοδωρής Σάκκος

Τους αγώνες όπως είπαμε, παρακολούθησε και ο Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής, Πρόεδρος του Επειού, Θοδωρής Σάκκος. Διότι η Αμαλιάδα έχει και αυτό το «ατού», να έχει εκεί πέρα έναν δικό της άνθρωπο. Ο οποίος Σάκκος ωστόσο, βλέποντας ότι τις τελευταίες μέρες αφενός είχαν αργήσει να εκδοθούν οι σχετικές άδειες, όπως η άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης, η άδεια κολυμβητικής δεξαμενής και η άδεια διεξαγωγής αγώνων (τρία χαρτιά δηλαδή, τα οποία η Περιφερειακή Επιτροπή θέλει να δει, ώστε να αναθέσει τους αγώνες), αλλά και φοβούμενος ότι θα συμβούν αυτά που συνέβησαν, συν το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η συνεργασία και η τεχνογνωσία του (για παράδειγμα δεν υπήρχαν εκπαιδευμένοι κριτές και χρονομέτρες όπως είχε συμβεί την προηγούμενη φορά, όταν και ο Επειός είχε κάνει σχολή στην Αμαλιάδα), περιορίστηκε να έχει μόνο μια τυπική παρουσία παρά των πλευρώ του Προέδρου και χωρίς οι αθλητές του Επειού να έχουν συμμετοχή. Ήθελε δηλαδή, όπως είπανε οι κακές γλώσσες, με την τακτική του «στρίβειν δια του αρραβώνος», να μην «χρεωθεί» αυτός και ο Επειός την όποια προχειρότητα. Οπότε κάποια παιδιά που είχε δεν συμμετείχαν, ενώ κάποια άλλα προτιμήθηκε να πάνε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στη Θεσσαλονίκη. Με αποτέλεσμα, να συμμετέχει μόνο το άλλο σωματείο της Αμαλιάδας, ο Αρίων, με τους νεαρούς αθλητές του, αλλά και τους ανθρώπους του, οι οποίοι είναι αλήθεια ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν να βοηθήσουν κι αυτοί ως εθελοντές, ώστε να αποφευχθεί κάποιο φιάσκο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα