ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα: Θριαμβεύτρια στα 2000μ. στην Εύβοια η Καλογεροπούλου (βίντεο)


Μια ακόμα πολύ σημαντική διάκριση πρόσθεσε στην καριέρα της η Μαρία Καλογεροπούλου, αθλήτρια του Επειού Ήλιδας. Η Καλογεροπούλου, συμμετείχε στους αγώνες ανοιχτής θάλασσας στην Εύβοια, Νέος Πύργος-Ωραιοί, κατακτώντας την πρώτη θέση στα 2.000μ., όντας η κορυφαία αθλήτρια όλων των κατηγοριών στις γυναίκες. Πρόκειται για έναν αγώνα με τη συμμετοχή 55 αθλητών, ανάμεσα στους οποίους οι 15 ήταν γυναίκες. Τον αγώνα, διοργάνωσε ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού, υπό την αιγίδα της ΚΟΕ.

Οι αγώνες open water (ανοιχτής θάλασσας), είναι ένα άθλημα αναγνωρισμένο από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, το οποίο συγκεντρώνει εκατοντάδες θαυμαστές όταν διεξάγεται.

Και βέβαια η Μαρία Καλογεροπούλου, με την επιτυχία της αυτή, μπορεί να γίνει κάλλιστα «πρέσβειρα» του αθλήματος και στην Ηλεία, έναν νομό ο οποίος βρέχεται απ’ άκρου εις άκρον από θάλασσα και κάλλιστα θα μπορούσε κάποια στιγμή να διοργανώσει αγώνες open water και στα δικά του νερά.

Συγχαρητήρια σε όλους για την άρτια διοργάνωση, θερμές ευχαριστίες στο ΝΟΔΩ για την πρωτοβουλία και πολλά μπράβο στους αθλητές που συμμετείχαν.Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού θα συνεχίσει να στηρίζει ανάλογες δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό και βέβαια τονώνουν το τουριστικό μας προϊόν.

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κοντζιάς στις Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020