Κοπή πίτας στο τμήμα καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Πύργου (φώτο)

spot_img

Προτεινόμενα

Την Παρασκευή στον χώρο που στεγάζεται η Υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Πύργου πραγματοποιήθηκε κοπή πίτας παρουσία του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Αυγερινού Ζουμπάκη, του Αντιδημάρχου κ. Θεοόδωρου Κανελλόπουλου και της Δ/ντριας Καθαριότητας κας Γαγιανής Συσκάκη.

Ο Αντιδημάρχος κ. Αυγερινός Ζουμπάκης απευθυνόμενος προς το προσωπικό καθαριότας δήλωσε:

«Οι δύο υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, είναι οι πιο απαραίτητες και ο καθρέπτης του Δήμου. Αν εσείς δεν πάτε καλά, δεν πάει καλά όλος ο Δήμος. Είναι οι δουλειές σας που φαίνονται από την πρώτη στιγμή. Εγώ σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλα όσα κάνατε και που θα κάνουμε και ελπίζω να πάνε όλα καλά την καινούργια χρονιά.»

Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος δήλωσε:

«Εγώ σας εύχομαι καλή χρονιά, ατομική και οικογενειακή υγεία.

Όπως είπε και ο αντιδήμαρχος ο κ. Ζουμπάκης οι δύο υπηρεσίες αυτές είναι αλληλέγγυες. Εάν δεν δουλέψει η καθαριότητα και το πράσινο όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Γι΄ αυτό θα ζητήσω  περισσότερη προσοχή στον τομέα της καθαριότητας.  Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε αρκετό προσωπικό. Με την πρόσληψη νέων υπαλλήλων μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, τουλάχιστον να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τους δρόμους της πόλης και  να  έχουμε τον Πύργο μας καθαρό, όπως τον είχαμε παλιά πριν από το 2006.»

Δηλώσεις Δ/ντριας Δ/νσης καθαριότητας και πρασίνου κας Γαγιανής Συσκάκη.

«Να πούμε καλή χρονιά κατ’ αρχήν σε όλους. Ευχαριστούμε το προσωπικό που κάθε μέρα υπερβάλει εαυτόν.

Επειδή η δουλειά είναι δύσκολη  ζητάμε προσοχή.  Ζητάμε να τηρούν οι υπάλληλοι  τους κανόνες ασφαλείας.  Πάνω από όλα αυτό θέλουμε. Προσοχή στην δουλειά τους, να είμαστε καλά και να βγει καλά η χρονιά.»

Βαθιά συγκινημένος ο  Δημάρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή δήλωσε:

«Δεν πάω σε πίτες. Δεν πάω σχεδόν σε καμιά εκδήλωση. Όχι γιατί αρνούμαι τα έθιμα και τα ήθη που έχει ο κόσμος, αλλά γιατί στις μέρες μας έχουν εκφυλιστεί.

Πίτες μπορούμε να  κόβουμε κάθε μέρα. Αν είμαστε καλά, κάθε μέρα είναι πρωτοχρονιά. Αν είναι οι οικογένειές μας καλά, αν δεν υποφέρουμε, αν έχουμε υγεία και αν έχουμε την δυνατότητα να βγάζουμε τίμια ένα μεροκάματο.

Εγώ ήρθα εδώ γιατί θέλω να τιμήσω κάποιους ανθρώπους. Θέλω να τιμήσω πρώτα  την Διευθύντρια της υπηρεσίας που κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες μαζί με τον προϊστάμενο της καθαριότητας τον κ. Σάκη Γιαννόπουλο και τον προϊστάμενο πρασίνου κ. Τάσο Δημητρακόπουλο  σε μια δύσκολη περίοδο, κάναμε το ακατόρθωτο.

Μπορεί τώρα να έχει ξεχάσει ο κόσμος, ότι τότε το μικρότερο ποντίκι ήταν ίσα με μια γάτα. Ότι έλεγαν πως θα φτιάξουν αδριάντα σε όποιον τελειώσει το θέμα των σκουπιδιών.

Εγώ θα υπάρχω και θα κυκλοφορώ στον Δήμο του Πύργου για να δείχνω ότι το πείσμα η υπομονή και η αγάπη για την πόλη μπορεί να έχει αποτελέσματα, εκεί που λένε οι άλλοι ότι δεν  υπάρχει δυνατότητα να υπάρχουν αποτελέσματα.

Ξεκίνησα ως Δήμαρχος των ταπεινών ανθρώπων, των φτωχών  και ποτέ δεν ένιωσα  ότι έφυγα από αυτήν την πορεία.

Με βλέπετε ότι αναλώνω και την τελευταία μου ώρα και την τελευταία μου στιγμή για εκείνο που θεωρώ εγώ καλό για την πόλη μας, που τώρα έχει 47 χωριά. Είναι ένας μεγάλος Δήμος.

Κάνατε το ακατόρθωτο, είτε υπηρετούσατε εκείνη την χρονική περίοδο είτε όχι. Ο ρόλος των ανθρώπων της καθαριότητας και του πρασίνου είναι ίδιος.

Ευτύχησα τώρα να έχω για άμεσους πολιτικούς συνεργάτες δύο ανθρώπους από τα παλιά. Ανθρώπους δηλαδή που ξέρουν την δουλειά , που ξέρουν την γλώσσα της, που μπορούν να επικοινωνούν με την διάλεκτο που χρησιμοποιείτε και η διάλεκτος αυτή δεν είναι απαραίτητο πάντα να είναι η διάλεκτος του σαλονιού.

Θέλω να πω για τους δύο  Αντιδημάρχους. Για τον Ζουμπάκη και τον Κανελλόπουλο, που έχουν μεγάλη  πείρα και περιμένω με αγωνία να δω τα αποτελέσματα  της νέας φάσης διοίκησης τους.

Τον κ. Ζουμπάκη τον επανέφερα μετά από 8 χρόνια πάλι, τον τίμησα με τον να τον κάνω Αντιδήμαρχο στο πιο νευραλγικό πόστο που έχει σήμερα ο Δήμος και τον εμπιστεύομαι. Το ίδιο και τον κ. Κανελλόπουλο.»

Η συγκίνηση του Δημάρχου είχε ανταπόκριση στους παρευρισκόμενους υπαλλήλους, γυναίκες και άντρες της καθαριότητας, κάποιοι από τους οποίους έδειχναν βαθιά συγκινημένοι και τον χειροκροτούσαν.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα